Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Mrnjaus – kombinacija lutkarskih elemenata i crtanog filma

24.11.2010. 23:00
Mrnjaus – kombinacija lutkarskih elemenata i crtanog filma


Danas u 17 sati u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice održat će se prva epizoda serijala “Mrnjaus i prijatelji” u izvedbi lutkarskog ansambla Mrnjaus. Epizoda nosi naziv “Šah”, traje četrdeset minuta, a radi se kombinaciji lutkarskih elemenata s crtanim filmom putem koje se nastoji naći vlastiti stvaralački izražaj.
 Članovi ansambla Mrnjaus svoj serijal stvaraju posljednje dvije godine. Epizode obiluju veselim pjesmama, plesom i smiješnim dogodovštinama glavnih junaka. Za sada ih je snimljeno pet u trajanju od tridesetak minuta po epizodi, a u pripremi je još pet. Istovremeno, grupa radi na crtanom filmu za djecu koji će malim gledateljima biti dostupan za vrijeme iduće 2011. godine. Dodajmo i to kako će se, uz prvu epizodu “Šah” koja će biti prikazana danas u Multimedijalnoj dvorani knjižnice, tamo krajem ove i početkom sljedeće godine moći pogledati i ostale snimljene epizode.
Lutkarski ansambl Mrnjaus ansambl djeluje posljednjih deset godina prikazujući predstave po školama i vrtićima na području zadarske županije, u Gradskoj knjižnici te na jednoj od proslava Dana grada Zadra. Čine ga Gordana Pazman, Giovanna Sutlović, Alen Pračić, Renato Pizek, Anći Miletić i Snježana Bencarić.