Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Najbolji od najboljih ponovno na Višnjiku

24.11.2010. 23:00
Najbolji od najboljih ponovno na Višnjiku


Krševanov grad drugu će godinu za redom biti domaćin završnog turnira Kupa RH u vaterpolu. Ponajbolji predstavnici hrvatskog trofejnog sporta – Jug CO, Mladost, Primorje EB i Jadran snage će odmjeriti 11. i 12. prosinca (subota) na zatvorenom plivalištu Višnjik, dok će zaljubljenici u loptanje na vodi moći uživati i u ženskom finalu u kojem se sastaju Primorje i Bura – neke su od informacija prezentiranih na tiskovnoj konferenciji, na kojoj su program završnice predstavili Dražen Grgurović, Antun Zoran Savić  i Goran Jovančević, predsjednik, dopredsjednik i trener VK Zadar 1952 – uz pomoć Grada i Županije glavnog organizatora manifestacije.
– U sastavima četiri momčadi koje će nastupiti bit će gotovo svi hrvatski reprezentativci. Bit će veliko zadovoljstvo gledati ih u izravnom srazu. Radi se o događaju na svjetskoj sportskoj razini, stoga nam je velika čast što je Hrvatski vaterpolski savez povjerenje ponovno ukazao gradu Zadru i našem klubu. Uvjeren sam da će svi sudionici još jednom ponijeti sjajne uspomene iz Zadra – Antun Zoran Savić naglasio je važnost manifestacije o kojoj je biranim riječima govorio i Dražen Grgurović.
– Konfrontacije na relacijama između jakih vaterpolskih centara možda su razlog što je Zadar i drugu godinu za redom domaćin završnice. No u svakom slučaju, radi se o velikoj časti, posebno ako se zna koliko je jakih vaterpolskih sredina u Hrvatskoj. Vjerujem da će se i Zadar uskoro naći među njima, jer ovakav događaj na najbolji način prezentira vaterpolo, bazen na Višnjiku, odnosno naš Grad za kojeg je ova manifestacija također od velike važnosti. Zadar će na dva dana biti vaterpolski centar Hrvatske u kojima ćemo, vjerujem, ponovno udovoljiti visokim zahtjevima – istaknuo je Grgurović, dok se Goran Jovančević osvrnuo na sportski aspekt turnira.  
– Radi se o četiri vrhunske vaterpolske priredbe u kojima će snage odmjeriti osvajači 25 svjetskih i europskih odličja, tj. tri euroligaška kluba. Iako će naglasak biti na polufinalnom dvoboju između Juga i Mladosti, ne bih se složio s tvrdnjama kako će taj susret značiti kraj završnice i prije finala. Naime, i Primorje je ove sezone izuzetno kvalitetna momčad, te jedan od jamaca da ćemo gledati jednako atraktivno finale. Tako će Zadar dva dana živjeti vaterpolo, a u budućnosti, nadam se ići korak po korak i zauzimati sve značajniju poziciju u hrvatskom vaterpolu – zaključio je Jovančević.
Organizatori su najavili kako će u tjednu uoči finalnog turnira u prodaju biti pušteno 500 ulaznica po cijeni od 30 kuna. Kao i lani, bit će postavljene i montažne tribine koje će kapacitet bazena povećati za 200-injak mjesta.


 RASPORED ZAVRŠNICE


Polufinala (subota, 11. prosinca):
Jug CO – HAVK Mladost u 16.30 (TV prijenos)
Primorje EB – Jadran u 18.15
Finala (nedjelja, 12. prosinca):
finale žena: Primorje – Bura u 13.30
finale muškaraca u 15.45 ( TV )