Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Reprizirati Agram

24.11.2010. 23:00
Reprizirati Agram


Osim susreta s Croatijom, u kojem nismo bile na visini zadatka, u većini smo utakmica bile dobre, ali je istovremeno i uvijek nešto nedostajalo. Pod tim prvenstveno mislim na šut koji nam se konačno otvorio
Erslan je zlata vrijedna našoj ekipi, no ponekad smo ljuti na nju što više ne koristi šut. Mogla bi i više u napadu, ali svakako da bez nje ne možemo – referirajući se na nastupe Antonie Erslan, kapetanice košarkašica Zadra, svojevremeno je izjavila njena trenerica Marija Mazija – i bila je u pravu. Teško je bilo ne primijetiti konstantno dobar defenzivni učinak krilne igračice “bijelo-plavih”, no u njegovoj je sjeni često ostajao značajniji doprinos pod suparničkim obručem. Tako je bilo i u prvim ovosezonskim utakmicama kada je Erslan zabijala sedam-osam koševa, a njena ekipa tonula prema dnu prvoligaške ljestvice. Međutim, u Požegi je s 25 ubačaja najavila da bi je mogli gledati u izdanju u kakvom je priželjkuju i trenerica i navijači – podjednako opasnom na obje strane terena. A ako je susret u Požegi bio najava, onda bi prošlotjedno slavlje Zadranki kod Agrama moglo značiti i njenu, toliko željenu šutersku inicijaciju. S 23 koša predvodila je Zadar do prve pobjede.
– S obzirom da sam jedna od najiskusnijih, trenerica Mazija tražila je od mene da preuzmem veću odgovornost. To sam napravila, i eto, otvorilo mi se i u napadačkom dijelu. Nadam se da će tako biti i u nadolazećim susretima, no vidjet ćemo, najvažnije je da ekipa pobjeđuje, a u drugom je planu koliko ću ja koševa zabiti – istakla je Erslan te se osvrnula i na igru Zadra u šestom kolu:
– Cijelo vrijeme smo vodile, a na zalihi imale desetak koševa. Najvažnije je da nismo padale, već i u trenucima kada je Agram zaprijetio znale naći najbolji način za održati prednost. Zadovoljna sam kako smo odigrale – mišljenja je Erslan koju smo upitali i je li nastup u Trnskom realan pokazatelj snage Zadra.
– Osim susreta s Croatijom, u kojem nismo bile na visini zadatka, u većini smo utakmica bile dobre, ali je istovremeno i uvijek nešto nedostajalo. Pod tim prvenstveno mislim na šut koji nam se konačno otvorio. Smatram da je taj segment bio presudan u većini ovosezonskih utakmica te da će biti itekako značajan u nastavku Prvenstva. Ako nastavimo kao protiv Agrama, imamo se pravo nadati dobrom plasmanu.
Prvi krug prvog dijela A-1 lige Zadar će ovaj vikend zaključiti dvobojem sa Splitom, ekipom koja ima isti – 1-4 – omjer kao i košarkašice s Višnjika. Kapetanica Zadra nada se drugoj uzastopnoj pobjedi.
– Split ima nekoliko visokih igračica koje nam mogu raditi problem u reketu, međutim, treninge smo podredile uigravanju za ovu utakmicu te se nadam da ćemo slaviti i u sedmom kolu. Nezahvalno je unaprijed prognozirati, ali repriziramo li dobro šutersko izdanje i odradimo dobro obranu, imat ćemo realne osnove za pobjedu.


 NIKAKO BEZ OZLJEDA


– Više ni sama ne znam kako prokomentirati sve silne ozljede koje su nam se događale proteklih sezona, a niti ova nije izuzetak. To je, blago rečeno, peh. Taman kada mislimo kako smo konačno kompletne, ozlijedi nam se Lara Majstorović i prisiljena je pauzirati četiri tjedna. Bez nje će biti jako teško u reketu, ali vjerujem da maksimalnim angažmanom možemo kompenzirati Larin izostanak – Erslan se požalila na posljednji peh Zadranki.