Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Sveti Krševan okuplja tri nacije i više od 400 plivača

24.11.2010. 23:00
Sveti Krševan okuplja tri nacije i više od 400 plivača


U povodu obilježavanja Dana grada Zadra, zatvoreno plivalište na Višnjiku u subotu i nedjelju (27. i 28. studenog) ugostit će Drugi međunarodni plivački miting Sveti Krševan, natjecanje pod pokroviteljstvom Grada i u organizaciji Plivačkog kluba Zadar koje će ovaj vikend okupiti 400-injak natjecatelja iz Slovenije, BiH i Hrvatske. Miting su na današnjoj tiskovnoj konferenciji predstavili Slavko Grdović, u ime Organizacijskog odbora, te Josipa Nekić, glavna trenerica Zadra. 
– Do sada smo zaprimili 401 prijavu iz 10 hrvatskih, te iz slovenskih i klubova iz Bosne i Hercegovine, a postoji mogućnost da na Svetom Krševanu nastupe i talijanski predstavnici – istaknuo je Grdović, dodavši:
– Nadamo se uspješnom nastupu plivača Zadra i njihovim brojnim medaljama, također, očekujemo i da će naši plivači povećati brojku od 11 do sada ostvarenih normi Hrvatskog plivačkog saveza.
Kao i Grdović, optimizam nije krila niti glavna trenerica Zadra.
– O kvaliteti natjecanja najbolje govori podatak o broju prijavljenih sudionika, no i u tako jakoj konkurenciji očekujemo odlične rezultate naših plivača, te vjerujemo da će među 90 plivača Zadra biti velik broj onih koji će se penjati na pobjednička postolja i ostvariti norme. Drugo izdanje Svetog Krševana bit će naše deveto ovosezonsko natjecanje, a najveća očekivanja vežemo uz nastupe naših kadetkinja i mlađih juniorki – cura koje su ostvarile odlične plasmane na Prvenstvima Hrvatske i Dalmacije – kazala je Nekić, stavivši naglasak na Lauru Čizmin koja će plivati u šest disciplina, te Luciju Mijolović – vlasnicu osam državnih zlata s nedavno održanog PH za osobe s invaliditetom.
Plivači će se na Svetom Krševanu nadmetati u juniorskom, mlađe juniorskom i kadetskom uzrastu – ujedno i otvorenoj kategoriji. Miting započinje u subotu u 16 sati, a nedjeljna natjecanja na rasporedu su od 10 sati.