Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Dobitnici o nagradama: čast i obveza

24.11.2011. 23:00
Dobitnici o nagradama: čast i obveza


DON PAVAO KERO,  NAGRADA  ZA ŽIVOTNO DJELO
Nagrada je rizik i obaveza
– Ne mogu reći da sam želio ovu nagradu, ali drago mi je što sam je dobio. To je tako kada vas netko stavi za primjer drugima, a još niste umrli, jer postoji opasnost da poslije nešto krivo napravite. To je malo riskantno jer svi znamo da nije lako uvijek biti ispravan. Crkva nikoga ne proglašava za primjer prije nego umre i prije nego umru svi koji su ga poznavali, da budu sigurni da ništa loše nije napravio. Ova nagrada je velika obveza.
ZLATKO KOŠTA, DOBITNIK GODIŠNJE NAGRADE
Ovo je velika nagrada koja te ustraši
– Osjećam se počašćeno, posebno zahvaljujući svojim kolegama iz kazališta. Ja sam eto samo jedan od njih kojeg su izdvojili i dali mu nagradu. Ovo je velika nagrada, nagrada koja te ustraši, da te prene. Večeras je i dodjela Nagrada hrvatskog glumišta na kojoj za Michelangela imamo četiri nominacije, veliki dan za naše kazalište.
SINIŠA KULIŠIĆ, DOBITNIK GRBA GRADA ZADRA
Prepoznato malo poduzetništvo
– Želim zahvaliti svima koji su zaslužni za ovu nagradu uime svih malih poduzetnika u našoj županiji kojima je ovo priznanje i namijenjeno. Grad Zadar je prepoznao nas, male firme i male poduzetnike, i nadam se da će ovo biti pokazatelj drugima u gradu i županiji da se samo radom nešto može i napraviti.
RATKO PETRIĆ, NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO
Supruga: Ratkov fundus smo prebacili u Zadar
Ratko Petrić preminuo je u listopadu 2010. i u njegovo ime nagradu je primila njegova supruga Jadranka Fatur.
– Jako sam počašćena i pokušavam misliti kako bi on reagirao na ovu nagradu. Vjerujem da bi bio jako ganut, jer je njegov odnos prema Zadru bio jako emocionalan. Imao je plan cijeli svoj fundus prebaciti u Zadar, ali nije to stigao učiniti. Naš sin i ja učinili smo to nedavno i nadamo se da će jednom postojati kao otvoreni park njegovih skulptura.
ŠIME KEVIĆ, DOBITNIK GRBA GRADA ZADRA
Ova nagrada stvarno pripada meni
– Ovo je nagrada koja stvarno pripada meni jer sam toliko dugo godina pjevao u Zadru i o Zadru. Pjevao sam dok je Zadar bio pod Italijom, pjevao sam kasnije u El Shattu, u Kairu… Što se tiče ovog drugog, šišao sam najveću zadarsku elitu, svi su kod mene dolazili. Danas se šišam gdje stignem, dođem kod kolega i uz ćakulu me na brzinu ošišaju.
PAVAO MENDEŠ, DOBITNIK GRBA GRADA ZADRA
Pjesma je začin mog života
– Puno mi znači ovo priznanje jer sam ga dobio za dugogodišnji trud, iako je meni taj trud većinom bio zadovoljstvo. Pjesma je sol i ulje, začin mog života i moje struke. Pjevam cijeli život, od malih nogu, a u Zoraniću sam pjevao 55 godina. Putovali smo puno po Europi i promovirali grad ljubavlju i pjesmom, a moja supruga Slavomira preuzela je najveću brigu za moju obitelj i zato s njom i s njima dijelim ovu nagradu.