Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Sveti Krševan prerasta konkurenciju

24.11.2011. 23:00
Sveti Krševan prerasta konkurenciju


Naglasio bih da se radi o najvećem mitingu koji smo do sada organizirali; na njemu će sudjelovati gotovo 500 plivača iz 22 slovenska, BiH i hrvatska kluba – kazao je Darko Smrkinić


U sklopu programa obilježavanja Dana grada Zadra i blagdana Svetog Krševana bazen na Višnjiku u subotu će i nedjelju pozdraviti treće izdanje Međunarodnog plivačkog mitinga Sveti Krševan. Smotra na kojoj će se predstaviti 500-tinjak plivača iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske održat će se pod pokroviteljstvom Grada, a za organizaciju se i ove godine pobrinuo Plivački klub Zadar, čije je vodstvo na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji medije upoznalo s detaljima natjecanja za kategorije kadeta, mlađih juniora i juniora.
– Naglasio bih da se radi o najvećem mitingu koji smo do sada organizirali; na njemu će sudjelovati gotovo 500 plivača iz 22 slovenska, BiH i hrvatska kluba. Unatoč dobro nam poznatoj teškoj financijskoj situaciji i akutnom nedostatku sponzora kazao bih i da smo uz podršku Grada Zadra pripreme uspješno priveli kraju – kratak je bio Darko Smrkinić, predsjednik PK Zadar, na čije se riječi nadovezala glavna trenerica Josipa Nekić:
– Iako se radi o tek trećem mitingu, možemo bez straha reći kako Sveti Krševan prerasta u najveće natjecanje u državi za uzraste kadeta, mlađih juniora i juniora. U velikom su se broju odazvali najjači hrvatski klubovi, a pored naših starih prijatelja ugostit ćemo i nove sudionike, kao što je slovenski Neptun iz Celja koji dolazi s više od 20 plivača.
Sve je spremno u organizacijskom smislu, jednako kao i plivači iz našeg kluba koji će se ponovno predstaviti u velikom broju. Ukupno 75 natjecatelja konkurirat će u svim disciplinama koje se plivaju na 50, 100 i 200 metara, odnosno u štafetama 4 x 50 slobodno i 4 x 50 mješovito. Lani su na mitingu ostvarena dva državna rekorda, a ove godine, s obzirom na masovnost i kvalitetu sastava, vjerujemo da ćete vidjeti uzbudljivije natjecanje. S nestrpljenjem iščekujemo početak – istakla je Nekić.
Zadovoljstvo ostvarenim u organizaciji mitinga nije krio niti Slavko Grdović, član uprave PK Zadar.
– Plivački klub Zadar iz dana je u dan sve jači: okupili smo sve najbolje domaće klubove. Dolaze nam Primorje, Mladost, po prvi put Jug… Sve one koji u hrvatskim okvirima nešto vrijede. Realnost je da smo već sada u društvu najboljih, a tijekom ova dva dana imat ćete se priliku uvjeriti kakve rezultate ostvaruju naša djeca. Idemo naprijed i ne možemo ne pohvaliti se.


 RASPORED NATJECANJA




Prvi dio i svečano otvaranje mitinga na bazenu Višnjik predviđeno je za subotu u 16 sati, nakon čega slijedi službeni početak natjecanja. Drugi dio održava se u nedjelju, s početkom u 10 sati. U prvom dijelu, u subotu od 16:00 plivaju se sljedeće discipline: 200 m slobodno, 50 m delfin, 100 m prsno, 200 m leđno, 50 m prsno, 200 m mješovito i štafeta 4 x 50 m slobodno. U drugom dijelu plivači će se ogledati na: 100 m slobodno, 200 m prsno, 100 m leđno, 50 m slobodno, 100 m delfin, 50 m leđno i u štafeti 4 x 50 m mješovito.