Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Dođi, slikaj se i glasaj protiv

24.11.2013. 23:00
Dođi, slikaj se i glasaj protiv


Inicijativa studentica i studenata Sveučilišta u Zadru za podršku LGBTIQ osobama pridružila se kampanji „Građani glasuju protiv” pozivajući građanke i građane da na referendumsko pitanje odgovore – protiv


Građani koji žele izraziti svoj stav povodom nadolazećeg referenduma mogu doći danas od 13 do 15,30 sati u Perivoj kraljice Jelene Madijevke te sutra između 14 i 15,30 sati na Pozdrav Suncu i Morske orgulje i fotografirati se za podršku kampanje za jednakost.
Ovu akciju je pokrenuo Rišpet u Splitu i već se provodi u Zagrebu, Rijeci, Poreču i Osijeku, a od danas i u Zadru.
Iznenađeni odazivom
– U sklopu nadolazećeg referenduma odlučila sam iskazati podršku LGBTIQ osobama u Republici Hrvatskoj te organizirati programe kroz koje bi se ta podrška iskazala. Na to me je potaknula inicijativa Filozofskog fakulteta u Zagrebu ‘AUT’ koja je ranije krenula s istom namjerom. Kontaktirala sam nekoliko studentica i studenata Sveučilišta u Zadru i objasnila im cilj i plan svoje inicijative te sam bila ugodno iznenađena odazivom, kazala nam je Barbara Ruža Čirjak, studentica prve godine diplomskog studija sociologije i geografije Sveučilišta u Zadru i studentska pravobraniteljica.
Inicijativa studentica i studenata Sveučilišta u Zadru za podršku LGBTIQ osobama pridružila se kampanji „Građani glasuju protiv” pozivajući građanke i građane da na referendumsko pitanje koje glasi „Jeste li za to da se u Ustav RH unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?” odgovore – protiv.
Jesmo li dovoljno empatični?
Fotografiranje će se održati na nekoliko lokacija danas i sutra kako bi bilo dostupno što većem broju ljudi, no dovoljno je doći na samo jednu.
– Odaziv na referendum i rezultat izjašnjavanja pokazat će jesmo li kao društvo dovoljno empatični da drugog doživljavamo jednakim sebi, dovoljno samouvjereni da se ne plašimo izjednačenja svih građanki i građana u njihovim u pravima i dovoljno iskreni da se sa svojom prirodom suočimo u intimi zaštitne ograde koja osigurava tajnost referendumskog izbora.