Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Klizalište oduševilo djecu

24.11.2013. 23:00
Klizalište oduševilo djecu


A malo je falilo da sve propadne jer je vrijeme bilo iznimno loše, puno kiše, juga i visokih temperatura. Ipak, nebo nam se smilovalo, poslao buru i sad su uvjeti gotovo pa idealni, rekao je Musić


Besplatnim trosatnim klizanjem, jučer je ispod crkve sv. Marije, u sklopu akcije Đir po gradu, a u povodu Dana grada, blagdana sv. Krševana, otvorena sezona zimskih radosti. Prema riječima Ivana Musića, voditelja klizališta, otkako su počeli dizati šator djeca su neprestano dolazila i pitala kada će početi klizanje.
I dočekala su, tako da ih je u prvih nekoliko minuta po otvaranju na ledu bilo već pedesetak. Neki sami, neki s roditeljima, koji imaju već četiri godine klizačkoga staža, a neki u društvu najboljih prijatelja iz razreda, poput Ivana, Marka i Tonija iz OŠ Šimuna Kožičića Benje koji na klizalište planiraju dolaziti svaki dan poslije nastave.
– A malo je falilo da sve propadne jer je vrijeme bilo iznimno loše, puno kiše, juga i visokih temperatura. Ipak, nebo nam se smilovalo, poslao buru i sad su uvjeti gotovo pa idealni, rekao je Musić koji očekuje da će klizalište i ove godine biti hit u gradu, pogotovo zato što je otvoreno gotovo dva tjedna ranije nego lani. Od popratnih sadržaja i programa Musić najavljuje večernje koncerte i školu klizanja za djecu koju će voditi obučeni klizači te igraonicu za najmlađe 4kids.
Klizalište, koje se prostire na 300 četvornih metara, u jednom satu može primiti stotinjak klizača, a bit će otvoreno do sredine siječnja, svaki dan od 10 do 22 sata, vikendom sat vremena dulje. Cijena termina klizanja od 45 minuta je 20 kuna, najam klizaljki 10 kuna.