Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Mnoštvo građana uživalo u delicijama od bakalara

24.11.2016. 23:00
Mnoštvo građana uživalo u delicijama od bakalara


Brudet od bakalara, bakalar na bjanko, u ritko, u gusto… Bilo je potrebno svega dvadesetak minuta da se teće zadarskih restorana na Kalelargi gotovo posve isprazne.
Sada već tradicionalno događanje Zadarski pjat u povodu proslave dana grada Zadra i ove godine privukao je velik broj građana, koji su za simboličnu cijenu od deset kuna imali prilike okusiti najbolje delicije kuhara zadarskih restorana. A ove godine kuhali su brojni restorani i konobe, od Dalmacije, Skoblara, Kancone, Pjata, Gušta, Pet bunara… Za kupovinu bonova čekao se dobar red, no za dobru spizu, vrijedilo je.
Sav prihod od donacije ove godine je namijenjen Udruzi „Put” Zadar, čija aktivnost je usmjerena za pomoć bolesnicima i onima u potrebi. Udruga je novopokrenuta, doznali smo od Igris Smrkinić, a temelji se na volonterstvu i pomoći.
– Udruga poziva na zajedništvo svih ljudi dobre volje u djelima milosrđa. Naša vodilja je da primamo upravo kada dajemo, kao što je rekao sv. Frane Asiški, kazala je Smrkinić, dodajući kako volonteri udruge sve svoje rukotvorine, koje su jučer također bile izložene na Kalelargi, izrađuju od doniranog materijala, kako bi cijeli iznos prikupljenog išao za potrebite.