Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Pod imperativom pobjede na noge Zmaju

24.11.2016. 23:00
Pod imperativom pobjede na noge Zmaju


Za nogometaše Zadra ostalo je odigrati još jedno kolo jesenskog dijela prvenstva u Trećoj HNL jug. I to kod Zmaja iz Blata na Korčuli, pretposljednje momčadi Lige. Na daleki put se kreće dan ranije, a prespavat će se u Veloj Luci. Zadrani su teško preboljeli prošlotjedni remi s Jadranom iz Ploča na svojim Stanovima. Tri boda bila su već unaprijed ukalkulirana nakon pobjede nad liderom prvenstva Hajdukom II i svi su na Stanovima misli da će solidan zaostatak za njima biti isti i na kraju nogometne jeseni. Međutim, kako to obično biva najlakše utakmice na kraju se pokažu najtežima. Međutim, što je, tu je, igrači Zadra i stručni stožer ne smiju previše razmišljati o toj utakmici, jer već u nedjelju slijedi nova, jednako, ako ne i važnija od prethodne.
– Da budem iskren ja sam već zaboravio tu utakmicu s Jadranom i od ponedjeljka se okrenuo razmišljanju i prepremi dvoboja sa Zmajom – kazivala je jučer ujutro zadarska hobotnica Tomo Gluić.
– Definitivno nismo kapitalizirali tu pobjedu nad liderom Hajdukom II i zbog toga postoji žal. Slobodno možemo kazati, bez imalo ustezanja, da smo izgubili dva važna boda protiv Pločana. Bilo je previše nervoze u našim redovima i bez obzira na neke šanse koje smo imali, moramo biti iskreni i reći da nismo bili pravi. Mogli smo mi na kraju i pobijediti, ali problemi koje smo imali jednostavno se moraju detektirati i spriječiti da se događaju u sljedećim utakmicama.
Zaostatak za liderom Hajdukom II sada iznosi sedam bodova i ne smije se povećati nakon gostovanja na Korčuli.
– U svakom slučaju napravili smo kiks i sada se moramo vaditi na Korčuli. Istini za volju i da smo pobijedili opet bi protiv Zmaja morali ići na pobjedu. Naravno, ono što je najgore je da smo ovim remijem taj zaostatak za vodeći Hajdukom II opet podigli na sedam bodova. Činjenica je da je sada pogled na ljestvicu ružniji nego tjedan ranije kada je zaostatak bio pet bodova. Ali, nema i ne smije biti očajavanja. Moramo se boriti i u svakoj sljedećoj utakmici ići na pobjedu.
Slijedi posljednje kolo jesenskog dijela prvenstva u kojem Zadar mora na otok, na Korčulu. Kažu da je to jedno od gostovanja koje možemo staviti u rubriku “vruće”.
– Do sada nisam imao prilike igrati u Blatu, ovo će mi biti prvo takvo iskustvo tako da za sada ne mogu kazati zašto to gostovanjena Korčuli smatraju svi teškim. Zmaj je u prošlim sezonama imao dosta jaku momčad i bili su u vrhu Treće HNL jug. I u ovoj momčadi ima kvalitetnih pojedinaca. Zabijaju dosta golova što se može vidjeti u njihovoj gol razlici, ali s druge strane glavni problem im je što primaju još više golova od postignutih. Moramo odigrati čvrsto, defanzivno na tragu ovih posljednjih pet, šest utakmica bez poraza i nadati se pobjedi na Korčuli.