Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Ježina: Više nismo kanta za napucavanje u gostima

24.12.2011. 23:00
Ježina: Više nismo kanta za napucavanje u gostima


Želja mi je da zabijemo što više golova, a primimo što manje. Smatram da imamo kvalitetu da na kraju ove sezone napravimo povijesni uspjeh – kazao je Ježina


Čini se kao da je nogometna polusezona odavno završila, iako je prošlo tek 20-ak dana. Da se o prvoligaškom nogometu priča naširoko, ali ne baš probnim riječima, pobrinuo se vrh HNS-a. Što se tiče situacije u NK Zadru za sada je sve u stanju mirovanja ili barem tako izgleda izvana. Antonio Ježina, čuvar mreže prvoligaša sa Stanova, odmara se u rodnom Murteru.
– Najljepše se odmoriti kod kuće s roditeljima – kazivao je Ježina kada smo ga jučer dozvali na mobitel.
Nezaobilazna tema je učinak momčadi u jesenskom dijelu prvenstva.
– Kada sve skupa zbrojimo i oduzmemo smatram da možemo biti zadovoljni. Istina je da smo mogli i bolje od 11. mjesta, ali moglo nam se dogoditi i da završimo niže. Činjenica je da smo pobijedili Hajduk i Dinamo i na krilima tih pobjeda mogli smo ostvariti i puno bolji plasman. Nažalost, dogodilo nam se nekoliko kikseva, protiv Lokomotive, Rijeke itd…, i to je rezultiralo ovim raspletom.
Ipak, Ježina smatra da je ostvaren određeni napredak u odnosu na prošlu sezonu.
– Napredak je prije svega na gostujućim utakmicama. Više nismo kanta za napucavanje kada igramo na strani i sasvim je realno da na svakoj gostujućoj utakmici možemo računati na bodove. To tako nije bilo u prošlim sezonama, a jesenskim rezultatima smo pokazali da znamo igrati i izvan Stanova.
Ipak, primljeno je 26 golova, što nije malo?
– Slažem se, smatram da je 26 golova previše u odnosu na to kako smo igrali. Međutim, imali smo puno problema sa zadnjom linijom i vjerujem da smo zbog toga primili ovoliko zgoditka. Možda smo u dvije utakmice igrali istim sastavom u obrani, na svim ostalima su se igrači mijenjali, što zbog ozljeda, što zbog kartona. Kada nema kontinuiteta igranja u istom sastavu onda je teško očekivati nepropusnost obrane. Sada je najvažnije da ostanemo na okupu i dobro se pripremimo za nastavak sezone.
Međutim, kako stvari sada stoje najvjerojatnije će otići prvi topnik lige Ivan Santini?
– Koliko nam je značio Santini uopće ne treba pojašnjavati. Svojim je golovima donio puno bodova na Stanove i unosio dodatnu sigurnost i samopouzdanje u momčad. Njihovim odlaskom puno bi izgubili, ali ipak kao suigrač i prijatelj želim mu da ostvari pravi transfer. Bio bih sretan da uspije.
Kako ste osobno zadovoljni svojim učinkom prethodnih 17 kola. Trener Zebić je rekao kako je očekivao dodatni iskorak ove jeseni?
– Naravno, i ja očekujem da iz sezone u sezonu budem bolji. Ipak, moram reći da sam zadovoljan svojim obranama ove jeseni. Osim dvije greške smatram da sam dobro branio i što je najvažnije imao kontinuitet. Uvijek se može bolje, to nije sporno. Mlad sam vratar, imam 22 godine i sigurno će ta nadogradnja doći s iskustvom.
Što Ježina očekuje od proljetnog dijela prvenstva?
– Želja mi je da zabijemo što više golova, a primimo što manje. Smatram da imamo kvalitetu da na kraju ove sezone napravimo povijesni uspjeh. Naravno, moraju nam se neke stvari i poklopiti, a i sreća je nezaobilazni dio uspjeha. Ipak, moramo je izazvati svojim dobrim nastupima – kazao je na kraju razgovora Ježina.


 OTIŠAO BIH U INOZEMSTVO




Posljednih dana su se u medijima pojavile informacije o navodnim ponudama za Ježinu, i to iz Ukrajine. Ako bi se te ponude pokazale konkretnima biste li je prihvatili?
– Ako bi ponuda bila ozbiljna sigurno bih prihvatio. Iskreno, ništa ne znam o tim ponudama iz Ukrajine, to treba pitati ljude u klubu. U svakom slučaju smatram da sam spreman i ne bih se prestrašio prave prilike.