Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Prihod od prodaje namijenili djeci Afrike

24.12.2016. 23:00
Prihod od prodaje namijenili djeci Afrike


Učenici OŠ Krune Krstića u povodu blagdana oragnizirali su humaniranu akciju u prostorijama škole na kojoj su prodavali božićne i novogodišnje ukrase, uporabne predmete, poput svijećnjaka, a koje su marljivo izrađivali prethodnih mjesec i pol dana. U suradnji školske knjižnice i Gradske knjižnice Zadar, ogranak Arbanasi u školi su se tijekom studenog i prosinca jednom do dva puta tjedno organizirale radionice na kojima su učenici, njih 15-ak vješto izrađivali različite predmete koje su ponudili na prodaju na humanitarnom štandu.
Radionice su bile od velikog interesa za sve učenike, a školska knjižničarka Ljiljana Didov i Biserka Nora Kulaš iz GK Ogranak Arbanasi nastojale su svakog tjedna uključiti nove učenike u radionice.
U predblagdanskom tjednu svoje proizvode ponudili su na prodaju po simboličnim cijenama, a sav prihod namijenjen je za napuštenu djecu u misijama u Africi.
– Djeca su svojim radom, trudom, vremenom pomagala onima koji nemaju. Zalaganjem su napravila veliko djelo, doniravši siromašnima, kazala je Didov.
Dodaje kako su ove radionice imale i pedagoški efekt jer su učenike potaknule na razmišljanje o siromašnima diljem svijeta, o djeci koja nemaju dovoljno hrane, igračaka, koja ne mogu proslaviti Božić kao drugi.
Do sada su putem sličnih akcija učenici OŠ Krune Krstića prikupljali i donirali sredstva za udrugu Duga, Kolajnu ljubavi, Unicef, Djecu leptire, Pučku kuhinju, Zadarski azil za pse, Centar za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakok i beskućnike.
S humanitarnim aktivnostima nastavit će i ubuduće.