Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Jedan od izgrednika sin Jasminke Bašić

Autor: Minja Gugić

25.01.2009. 23:00
Jedan od izgrednika sin Jasminke Bašić


Riječ je o 19-godišnjem Mariju Munivrani koji je sin Jasminke Bašić, političarke i nastavnice razredne nastave u zadarskoj Osnovnoj školi “Stanovi”. Ona je rekla kako je užasnuta i šokirana jer tako svog sina nije odgajala
U totalnom sam šoku. Već dva dana ne mogu doći k sebi i ne mogu prestati plakati. Ne mogu vjerovati da je moj sin sudjelovao u kamenovanju automobila direktora košarkaškog kluba iz Srbije.
Užasnuta sam i ogorčena jer ga tako nisam odgajala. Toliko se, kao samohrana majka četvero djece, trudim da ih odgojim kao dobre i poštene ljude i cijelo se vrijeme pitam gdje sam pogriješila. Znam da se to moglo svakome dogoditi i želim vjerovati da je kod mog sina u tom trenutku “kumovao” alkohol jer mu je policija izmjerila 1,5 promila – rekla je jučer Jasminka Bašić, poznata zadarska političarka iz redova HDZ-a i nastavnica razredne nastave u zadarskoj Osnovnoj školi “Stanovi”.
Dodala je još kako se njezin sin prema svemu sudeći, osim što je bio pod utjecajem alkohola našao u krivo vrijeme na krivom mjestu te da zna kako se inače, ne druži s drugom dvojicom mladića koji su zajedno s njezinim sinom sudjelovali u incidentu.
– Oni jednostavno nisu njegova ekipa. I mene je sram, beskrajno me sram jer je to moja sramota, ali i sramota za cijeli naš grad i državu – zaključila je Jasminka Bašić.
Podsjećamo, 19-godišnji Mario Munivrana sin Bašićeve te Sanel Hodžić (20) i Predrag Funčić (21) tijekom noći u subotu kamenovali su automobil Marina Ivanovića, direktora srpskog Košarkaškog kluba “Hemofarm” iz Vršca nakon čega su ih zadarski policajci brzo uhvatili.
Privedeni su sucu za prekršaje zbog narušavanja javnog reda i mira na osobito drzak način zbog čega ih je sudac smjestio na tjedan dana iza rešetaka.
Iako su se u početku ova trojica mladića dovodila u vezu s još jednim nemilim incidentom koja je bacila ljagu na cijeli Zadar, u PU zadarskoj takvu informaciju nisu željeli potvrditi, ali ni demantirati rekavši samo onu poznatu policijsku floskulu – “obrada događaja je u tijeku, a kada završi o svemu ćemo pravovremeno obavijestiti javnost”.
Naime, osim kamenovanja “skode superb” na parkiralištu ispred hotela Funimation u Ulici majstora Radovana, mladići su se dovodili i u vezu s brutalnim premlaćivanjem makednoskog navijača Kole Popovskog koji je upravo jučer izašao iz zadarske bolnice.
Jasminka Bašić jučer je oštro opovrgnula vezu njezinog sina s napadom na Makedonca rekavši kako je policija to provjeravala i utvrdila da je u to vrijeme njezin sin bio na nastavi.
Što se pak, tiče dojave dojave o bombi koja je navodno bila postavljena u hotel “Kolovare” gdje su bili smješteni srpski rukometaši i koja se pokazala lažnom, policija također, još uvijek radi na otkrivanju dojavljivača.
Nakon Hodžića, Munivrane i Funčića, policajci su naknadno otkrili još nekoliko izgrednika u dobi od 18, 19 i 20 godina, pa se ne isključuje mogućnost da su oni odgovorni za bombu i napad na makedonkog navijača.