Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Dr. Časl pustio Dugom Selu?

Autor: Viktor Bogut

25.01.2010. 23:00
Dr. Časl pustio Dugom Selu?


Pobjeda Dugog Sela protiv Dr. Časla najvjerojatnije ostavlja Donat bez doigravanja
Ono što je trebalo biti “mirno” kolo, u stolnoteniskom prvenstvu poprilično se razbuktalo. Naime, dok je Donat u Zadru očekivano slavio protiv zagrebačkog Frima, posljednjeplasirane momčadi lige, one, izgleda, ružne stvari događale su se u Dugom Selu. Istoimeni prvoligaš je najveći suparnik Donatu za četvrtu poziciju koja vodi u doigravanje. Oni su ugostili momčad Dr. Časla, najjaču momčad lige i tim koji u dosadašnjem dijelu prvenstva nije doživio niti jedan poraz. Dugo Selo je to dobilo, a Dr. Časl je nastupio bez Tomislava Japeca, a tijekom utakmice se ozlijedio i Roko Tošić. Sumnjivo? Jako. Priča “s ulice” glasi ovako. Utakmica je puštena, jer Dr. Časl ne želi Donat u doigravanju, jer će se, u slučaju da Donat prođe, te dvije momčadi sastati već u polufinalu. No Donat bi tada igrao s Tyanijem Jiangom, jednim od najboljih svjetskih igrača. To znači da Dr. Časl više ne bi bio izrazit favorit. Služebeno još ništa, iako je predsjednik Hrvatskog Stolnoteniskog saveza Ivan Vuletić naslutio da će se održati istraga.
– Teško mi je sad bilo što reći. Još ne smijem. Za sada je cijela situacija u domeni nagađanja budući da još nema službene žalbe. U svakom slučaju, rezultat je vrlo sumnjiv, a samim tim što je Dr. Časl nastupio toliko oslabljen u dvoboju koji je izrazito važan, ne izgleda lijepo – kazao je Vuletić i dodao.
– Istraga će se provesti i mi sigurno kao Savez nećemo šutjeti na bilo koju nepravilnost. Najviše mi je žao što je ovaj slučaj bacio ružnu sliku na hrvatski stolni tenis – zaključio je čelni čovjek hrvatskog stolnog tenisa.
Mnogo nije želio reći niti ključni operativac Donata Denis Karlović.
– Ja sam već prije čuo za priče da bi ta utakmica mogla biti puštena. Samo se nadam da će nadležne institucije raditi svoj posao – ističe Karlović.
Pobjedom Dugog Sela protiv lidera prvenstva najviše “pati” Donat koji je ostao za jednu pobjedu iza Dugog Sela, na petom mjestu. No, iako te dvije momčadi igraju u Zadru u nastavku prvenstva i Donat je već slavio u Dugom Selu, ova pobjeda Dugog Sela u konačnici ih može staviti ispred zadarske momčadi, osim ako Dugo Selo na napravi neki kiks, vjerojatno i hoće. Tablica i službeni rezultati 11. kola jučer još nisu bili dostupni.


Dr. Časl: Dr. Časl nije pustio


Ništa sporno u porazu svoje momčadi nije vidio predsjednik kluba Martin Tino Časl.
– Ne znam što je uopće sumnjivo. Tomislava Japeca je kaznio klub zato što se nije tri tjedna pojavljivao na treningu. Roka Tošića su stisnula leđa. I sigurno ga neću ozlijeđenog slati na teren. Pogotovo jer je u dvorani bilo jako hladno. Nama ta utakmica nije ništa značila i sigurno neću riskirati još težu ozljedu ponajboljeg igrača. Uostalom, ne znam u čemu je frka, ionako će Donat ući u doigravanje – rekao je dr. Časl.