Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Kardinal Puljić i Ivo Josipović izrazili sućut

Autor: Agencija IKA

25.01.2010. 23:00
Kardinal Puljić i Ivo Josipović izrazili sućut

Foto: Filip BRALA



Predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski, uputio je 26. siječnja uime biskupa BK BiH i u svoje osobno ime izraze kršćanske sućuti predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije đakovačko-osječkom nadbiskupu Marinu Srakiću u povodu iznenadne smrti zadarskog nadbiskupa Ivana Prenđe.
“Uistinu je nas, biskupe u Bosni i Hercegovini, kao i sve vas biskupe iz bratske Hrvatske biskupske konferencije koji ste sudjelovali prošle subote na biskupskom ređenju mons. Petra Rajiča, iznenadila i jako rastužila vijest o iznenadnoj smrti zadarskoga nadbiskupa mons. Ivana Prenđe, koji je i sam bio dionikom radosnog događanja u Mostaru. Budući da sam na osobit način više godina bio povezan s pokojnim bratom biskupom Ivanom tijekom zajedničkog obavljanja odgojiteljskih službi u zadarskom sjemeništu, dobro mi je poznata njegova ljubav i požrtvovnost kojom je izgarao za svoju mjesnu i krajevnu Crkvu. Mi, biskupi u Bosni i Hercegovini, ujedinjujemo se u molitvi Bogu, darovatelju života, za pokojnoga brata biskupa Ivana. Neka vječnim životom nagradi vedrinu i žar kojim je za Njega svjedočio tijekom svoga zemaljskoga života te ga primi u društvo svojih svetih i vjernih”, istaknuo je kardinal Puljić.
I izabrani predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović izrazio je sućut predsjedniku HBK nadbiskupu Marinu Srakiću zbog smrti zadarskog nadbiskupa Ivana Prenđe.
“Kao i sve naše sugrađane, potresla me je vijest o iznenadnoj smrti zadarskog nadbiskupa Ivana Prenđe. Zaista je to veliki gubitak za Zadarsku nadbiskupiju, Katoličku Crkvu u Hrvatskoj i za društvo imajući u vidu veliki humanitarni rad i doprinos pokojnog nadbiskupa, posebno u teškim danima Domovinskog rata i poraća. Molim Vas da primite izraze moje iskrene sućuti kao i moje suosjećanje sa cijelim katoličkim episkopatom, klerom i vjerničkim pukom Zadarske nadbiskupije”, napisao je dr. Josipović.