Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Odzvonilo parkiranju u školskom dvorištu

Autor: Katina Vrsaljko

25.01.2010. 23:00
Odzvonilo parkiranju u školskom dvorištu

Foto: A. SITNICA



Otkad se naplaćuje parkiranje na Ravnicama, mi smo postali taoci problema parkiranja. U dogovoru i uz financiranje Grada Zadra, koji je vlasnik tog prostora, ovime želimo napraviti red oko zgrade, rekao je Rade Šimičević, ravnatelj Gimnazije Vladimira Nazora, te apelirao na savjest građana da tu više ne parkiraju
Na prilazu školi u Perivoju Vladimira Nazora označena su parkirna mjesta i postavljen znak koji na tom području dopušta parkiranje samo djelatnicima četiriju škola u perivoju. Tako je odzvonilo i parkiranju u samom dvorištu škola koje je namijenjeno za potrebe učenika, a ne za parkiranje.
Od kad se naplaćuje parkiranje na Ravnicama, to parkiralište zjapi poluprazno, a na prilazu i u dvorištu škole se odvija parkirni kaos.
– Otkad se naplaćuje parkiranje na Ravnicama mi smo postali taoci problema parkiranja. U dogovoru i uz financiranje Grada Zadra, koji je vlasnik tog prostora, ovime želimo napraviti red oko zgrade, rekao je Rade Šimičević, ravnatelj Gimnazije Vladimira Nazora, te apelirao na savjest građana da tu više ne parkiraju.
Djelatnici škola su dobili plastificirane kartice te će moći parkirati na prilazu školi i na prostoru uz dvorište škole. Ostali koji parkiraju na tim mjestima mogu biti kažnjeni, a po potrebi će im automobil odvesti i Pauk služba. Šimičević dodaje da će radi što boljeg informiranja građana ovih dana na sve automobile u okolici škole staviti upozorenja o novom načinu parkiranja u tom dijelu.
– Na prostoru predviđenom za parkiranje djelatnika škole ima pedesetak mjesta, koliko je i djelatnika u svakoj smjeni. Događat će se da ni mi svi ne stanemo, ali ne želimo da se parkira na dvorištu, to je ipak predviđeno za učenike. Dvorište nismo mogli fizički ograditi zato što ulaz u zgradu uvijek mora biti potpuno dostupan za vatrogasce i hitnu pomoć, rekao je Šimičević te dodao da će u ljetnim mjesecima, kada nema nastave, nastojati dvorište otvoriti za svrhu parkiranja.
Kako ističe, novi način parkiranja će uvelike olakšati djelatnicima škola.
Ovim se možda popuni parkiralište na Ravnicama, koje se naplaćuje dvije kune po satu. Kako doznajemo iz Obala i lučica, to parkiralište će se prije ovog ljeta urediti – poravnat će se površina i staviti rasvjeta.


Naplaćivat će se parkiralište pokraj Veslačkog kluba


Za desetak dana će se broj besplatnih parkirnih mjesta u gradu Zadru smanjiti za dvadesetak mjesta. Tada, naime, počinje naplata parkiranja na Obali kneza Branimira, uz zgradu Veslačkog kluba Jadran. Kako doznajemo od Ante Basiolija, direktora Obala i lučica, tih dvadesetak mjesta će se uključiti u drugu zonu, kao i ostala mjesta na Branimirovoj obali.
– Stavit ćemo tamo još jedan aparat za naplatu parkiranja, a naplata će započeti za desetak dana, rekao je Basioli.