Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Longin: Umjesto što su ljubomorni, neka se ugledaju na nas

25.01.2017. 23:00
Longin: Umjesto što su ljubomorni, neka se ugledaju na nas


U vrijeme ministarskog mandata Božidara Kalmete mnogi su mu zamjerali da u resoru pomorstva i prometa pogoduje Zadru koji je za njegova vođenja ovog resora infrastrukturno procvao. Prozivke su stizale sa svih strana, ali ga je čak i dio oporbe branio, smatrajući logičnim činjenicu da ministar želi pomoći svome gradu.
Od odlaska iz Vlade prozivki prema Kalmeti više nije bilo, osobito nakon što je državu preuzela SDP-ova koalicija. Međutim, dubrovački gradonačelnik, HNS-ovac Andro Vlahušić, ovih se dana pobrinuo da Zadar opet dođe u središte pažnje kao grad kojemu se pogoduje kako bi se “razvio”, a Dubrovnik “namjerno oštetio”.
Naime, Vlahušić je ovog utorka sazvao novinsku konferenciju kako bi upozorio na odgodu sjednice Upravnog vijeća Lučke uprave Dubrovnik, oštro prozivajući vladajuću stranku zbog načina na koji Lučka uprava Zadar gradi terminal. Predbacujući HDZ-u da radi u korist Zadra, a na štetu Dubrovnika, dubrovački je gradonačelnik iznio niz podataka kojima pokušava potkrijepiti svoje navode o pogodovanju dovršetka projekta gradnja luke Gaženica:
– Lučka uprava Zadar je sklopila ugovor o izgradnji terminala, uzeli su kredit od 25 milijuna eura da bi gradili putnički terminal i sada traže koncesionara za putnički terminal i mali trgovački centar. Postavljam opravdanu sumnju da su dubrovački HDZ-ovci i članovi Upravnog vijeća donijeli tu odluku da namjerno oštete Grad Dubrovnik kako bi se Zadar razvio, a mi ne – kazao je Vlahušić.
Što na sve ovo kažu u lokalnom HDZ-u i Lučkoj upravi Zadar? Predsjednik Upravnog vijeća Lučke uprave Zadar, dožupan Božidar Longin, odmahuje na Vlahušićeve optužbe, jer u njima samo vidi zavist onih koji ne znaju raditi:
– Mi ozbiljno i časno radimo posao na dovršetku projekta luke Gaženica, pa Vlahušiću samo mogu poručiti neka nas ostave na miru da završimo ovaj projekt kako smo i planirali. Naša luka nema nikakve veze s njihovom, a ti koji su ljubomorni na nas neka se poklope po ušima i i ušute zauvijek, a umjesto što su ljubomorni neka se ugledaju na nas i vide kako se radi – poručuje Longin.