Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Za dobro djelo isplatilo se skinuti do kraja

25.01.2017. 23:00
Za dobro djelo isplatilo se skinuti do kraja


Veseliju donaciju Socijalna samoposluga od svog osnutka vjerojatno nije vidjela. Bleke i Konji, njih dvanaest, jučer su svoju donaciju donijeli s osmijehom na licu, uz puno šale i vica.
Skupili su čak 9000 kuna od prodaje kalendara za koji su, svaki posebno, pozirali goli.
– Dva mjeseca smo skupljali šolde i vjerujte mi da je trebalo puno truda i zalaganja. Imali smo tri štampanja i ukupno izradili preko 500 kalendara, kazao je “šef” Bleka Enio Meštrović.
Zarada je po prodanom primjerku kalendara bila 17,5 kuna.
– Ljudi iz udruge su me kontaktirali, prikupili su lijepe novce, a ja sam im rekao što nam najviše treba. Donijeli su nam tako deterdžente, tjesteninu, ulje, pelate i slično i ja im se na tome od srca zahvaljujem, kazao je voditelj Socijalne samoposluge Igor Blaslov.
Na kalendaru uz siječanj s Meštrovićem veljaču predstavlja Rino Rados, ožujak Željko Krizman, travanj Edi Maričić, svibanj Ivo Petrić, lipanj  Dragan Veselić, srpanj Mario Dundović, kolovoz Marino Mirčeta, rujan  Marko Žorž, listopad Darko Pavin, studeni Davor Olić i prosinac Mario  Nikpalj. Kalendar se prodavao na dva mjesta na Poluotoku i mogao se  osobno kupiti kod članova Bleka i konja.
– Željeli smo uveseliti sve ljude u gradu i županiji, posebno žene. Ova donacija najveća nam je nagrada, a zabavljat ćemo ljude sve dok budemo živi, kaže Mario Nikpalj Majo.
Jedan od članova udruge koji se fotografirao je i zadarski glumac Dragan Veselić.
– Ako želi činiti dobro i biti human, muškarac se katkad mora skinuti, kaže Veselić.
Fotografirani muškarci su u rasponu godina od 36 do 63. Svaki mjesec je fotografijom logično objašnjen, a u potpisu svake su, kao u crnoj kronici, inicijali i godine modela.
– Prvi zadarski film, Mali div, koji je rađen godinu i pol dana i u koji je bilo uključeno 350 ljudi, prikupio je deset tisuća kuna za humanitarne svrhe, a ovaj put smo u samo dva mjeseca prikupili gotovo isto toliko, kazao je Meštrović i istaknuo kako su obećali jedni drugima kako će za deset godina, ako bude sreće i zdravlja, na istim lokacijama ponovno snimiti isti kalendar. Do tada će, kažu – bildati.