Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Iz godine u godinu sve bolje i bolje

Autor: Viktor Bogut

25.02.2010. 23:00
Iz godine u godinu sve bolje i bolje


Zadarski klubovi su na kadetskom, mlađejuniorskom i juniorskom prvenstvu osvojili 18 medalja; 11 zlatnih, tri srebrne i četiri brončane
Zadarski atletski klubovi odradili su tri dvoranska prvenstva Hrvatske, mlađe kadetsko i kadetsko, mlađe juniorsko i juniorsko. Iako su imali niz pehova, i AŠK Zadar i Olympionik su ostvarili odlične rezultate. Za nijansu bolji bio je Zadar, no atletičari Olympionika još jednom dokazuju da su im rezultati u velikom usponu.
Posebno dojmljivi su Zadrani bili u mlađim kadetima, gdje je Zadar bio prvi u redoslijedu medalja, a Olympionik drugi, no i u svim drugim kategorijama rezultati su odlični.
– Mi smo u potpunosti zadovoljni učinjenim. Što smo zamislili to smo i ostvarili – kazao je trener AŠK Zadar Ivan Šola, nastavivši: – Na ova tri prvenstva osvojili smo deset medalja, a od toga je šest zlatnih.
Prva mjesta su za Zadar osvajali mlađi kadeti Šime Knez (skok u dalj). Renco Svorcina (skok u vis), kadeti Jakov Zurak i Lucija Zubčić (skok u vis), mlađa juniorka Ines Ikić (troskok) koja je i osvojila juniorsko zlato u istoj disciplini.
– Napravili smo veliki napredak u odnosu na prošlu godinu. No moram napomenuti da smo mogli imati još više medalja, da nam se nije ozlijedila Paola Borović i Lucija Zubčić.
Ovaj vikend je na rasporedu seniorsko dvoransko prvenstvo, a za Zadar će u troskoku nastupiti Ines Ikić.
– Mnogo toga ovisi o tome tko će sve nastupiti na tom prvenstvu. Vjerujem da je Ines Ikić sposobna osvojiti medalju – zaključio je Šola.
Napredak Olympionika
I Olympionik je imao odlične rezultate. Za nijansu slabije od Zadra, ali sama činjenica da je Olymipionik mnogo siromašniji klub od “starijeg brata” i da je od Grada financiran sedam puta manje nego AŠK Zadar (50:350 tisuća) dovoljno govori o kvlaliteti rada u klubu.
– Može se reći da mi na neki način gajimo altetiku za mlađe uzraste i radi toga i imamo tako dobre rezultate. Malo je teže kasnije održavati kvalitetu, pošto nedostaje uvjeta za rad sa starijim kategorijama. To je širok problem, pošto mladi atletičari kad napune 17-18 godina, ili odu negdje studirati pa tamo nastave sa sportskom karijerom, ili ostanu u Zadru gdje nemaju uvjeta, jer je starijim sportašima teže trenirati na betonu – kazao je Edi Stipić, trener Olympionika.
I Olympionik je, sad već tradicionalno, dobar kod mlađih kategorija. U berbi medalja ističu se pet najsjajnijeg sjaja. Kod mlađih kadeta istaknula se Ivona Babić s dva zlata, u skoku u dalj te u utrci na 60 m.
– Radi se o kompletnoj atletičarki, koja trči i prepone i koja će u budućnosti donijeti još mnoštvo odličja za klub.
Kadeti?
– Imamo tu neke nove klince. Odlični su Luka Fuzul i Filip Babić. Bolji smo nego prošle godine i samo mogu reći da i u toj kategoriji idemo naprijed.
Braća Pestić?
– Dominiraju kod mlađih juniora.
Kao i konkurentni gradski klub, imali ste nešto slabije rezultate u juniorskoj kategoriji?
– Antonio Grdić, koji se vratio u altetiku, osvojio je treće mjesto. On će jedini nastupiti na seniorskom prvenstvu, dok su ostali već krenuli s pripremama za drugi dio sezone i natjecanja na otvorenom. Moram napomenuti da je na dvoranskim natjecanjima mnogo manje disciplina nego u natjecanjima na otvorenom, a mi smo jaki baš u disciplinama kojih tu nema, tako da vjerujem da ćemo u drugom dijelu sezone biti još bolji.


Rezultati zadarskih klubova na dvoranskim Prvenstvima Hrvatske


Mlađi kadeti
Skok u dalj: 1. Šime Knez (AŠK Zadar) 5.13, 3. Ivan Dukić (AŠK Zadar) 4.88
Skok u vis: 1. Renco Svorcina (AŠK Zadar) 1.45, 3. Ivan Dukić (AŠK Zadar) 1.35
60 m: 1. Ivona Babić (Olympionik) 8.27
Skok u dalj: 1. Ivona Babić (Olympionik) 5.34
Skok u vis: 2. Kristina Jurin (AŠK Zadar) 1.40
Redoslijed medalja: 1. AŠK Zadar, 2. Olympionik
Kadeti
60 m: 1. Luka Fuzul (Olympionik) 7.44
60 m prepone: 3. Filip Babić (Olympionik) 9.24
Skok u vis: 1. Jakov Zurak (AŠK Zadar) 1.76
Skok u vis: 1. Lucija Zubčić (AŠK Zadar) 1.61
Redoslijed medalja: 3. AŠK Zadar, 7. Olympionik
Mlađi juniori
60 m prepone: 1. Marko Pestić (Olympionik) 8.52
Skok u dalj: 1. Filip Pestić (Olympionik) 6.61, 2. Marko Pestić (Olympionik) 6.53
Skok u vis: 2. Lucija Zubčić (AŠK Zadar)
Troskok: 1. Ines Ikić (AŠK Zadar) 12.01
Redsolijed medalja: 3. Olympionik, 6. AŠK Zadar
Juniori
Troskok: 1. Ines Ikić (AŠK Zadar) 11.65
60 m: 3. Antonio Grdić (Olympionik) 7.16
Redoslijed medalja: 7. AŠK Zadar, 15. Olympionik
Ukupno
18 medalja; 11 zlatnih, tri srebrne, četiri brončane
AŠK Zadar: 6 zlatnih, 2 srebrne, 2 brončane
Olympionik: 5 zlatnih, 1 srebrna, 2 brončane