Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Da Vinkovci ne budu uzalud

25.02.2011. 23:00
Da Vinkovci ne budu uzalud


Trebamo pronaći način kako držati tempo s Osijekom, odnosno ne dopustiti im da nametnu svoj ritam – kaže Prinović


Pred rukometašima Zadra četiri su ispita koji će uvelike odrediti njihovu ovosezonsku sudbinu. Naime, očekuju ih tri domaća i jedan gostujući susret – na papiru solidne prilike za dugo očekivani bijeg sa začelja ljestvice. Zadrani će tako najprije ugostiti Osijek i Đakovo, potom otputovati na ogled s Ivančicom čija je forma daleko od jesenske, te na kraju u Mocirama dočekati Brod. Maksimalan učinak i osam novih bodova na kontu trenutačno pretposljednje momčadi zvuči pomalo utopistički, međutim, vrlo dobro prošlotjedno izdanje u Vinkovcima glavni je adut “plavih” uoči potencijalno spasonosnog pokera. Osvojeni bod iz utakmice s jednim od favorita Prvenstva vratio im je potrebno samopouzdanje.
– Osam bodova bilo bi sjajno, premda je i bi i sa šest bili jako zadovoljni. Na početku proljetnog dijela prvenstva rekao sam da ćemo u svakoj utakmici ići na pobjedu, tako da su sljedeće četiri samo dio otprije zacrtanog plana. On je ostvariv, a naši protivnici nisu nedostižni, međutim, za te ćemo se pobjede trebati dobro pomučiti i dokazati se na parketu. Trebamo se ostaviti prognoza i ići korak po korak – kazao je Romano Perinović, trener Zadra.
A prvi korak njegovu momčad očekuje danas (subota) u 18.30 kada će se u Mocirama ogledati s Osijekom.
– Radi se o mladom, brzom i agresivnom sastavu. Brane se s 3-2-1 zonom koja je na granici grube igre, a iz nje se brzo otvaraju i velik dio golova postižu iz kontranapada. Trebamo pronaći način kako držati tempo s Osijekom, odnosno ne dopustiti im da nametnu svoj ritam. Unatoč njihovim rezultatima (devet pobjeda, peti na ljestvici op.a.), smatram da smo u Mocirama mi favoriti. Ponovimo li igru u obrani kao protiv Spačve, a u napadu poboljšamo realizaciju, vjerujem da ćemo to i dokazati – dodao je strateg domaćih koji će u današnjem dvoboju moći računati na sve raspoložive igrače.
– Surać je zbog lagane ozljede ovaj tjedan trenirao smanjenim intenzitetom, no kao i ostatak momčadi, bit će spreman za dvoboj s Osijekom.
U “ostatak” Perinović nije ubrojio Ivana Lukežića, dojučerašnje lijevo krilo, čijim uslugama u Mocirama nisu bili zadovoljni te su se odlučili “zahvaliti mu na suradnji”.
Raspored 16. kola (26./27. veljače): Zadar – Osijek, Ivančica Ivanec – Spačva Vinkovci, Brod – Kaštela Adriachem, Mladi rudar – Županja, Hrvatski dragovoljac – Prelog, Crikvenica – Umag, Đakovo – Senj Wallenborn.


 Biograd oprezno protiv trogira




Rukometaše Biograda, vodeću momčad Druge lige – jug, u nastavku sezone očekuje druga domaća utakmica ovog proljeća. Nakon pobjede (31:27), ali i ne baš uvjerljive igre protiv Trilja u prošlom kolu, u biogradsku dvoranu dolazi Trogir. Riječ je o protivniku koji je posljednji na ljestvici, no Trogirani su u nastavak sezone ušli znatno ambicioznije.
– Trogir se pojačao sa čak četiri igrača jer je njihova Uprava kluba očito odlučila izbjeći ispadanje u Treću ligu. To je pokazala i posljednja utakmica koju je Trogir uvjerljivo dobio Krilnika – upozorava Marin Tomić, predsjednik Biograda. Utakmica se igra večeras (subota) u 19 sati.
Z.P.