Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Obranom uzvratiti Brođanima

25.02.2011. 23:00
Obranom uzvratiti Brođanima


Nećemo kalkulirati ni u kojem smislu, idemo protiv Svjetlosti pokazati se u najboljem izdanju, pa ćemo se onda okrenuti idućem domaćem ispitu protiv Kvarnera – kaže Neven Plantak


Borik-Puntamiku očekuje večeras s početkom u 19 sati ogled 16. kola u Slavonskom Brodu gdje će snage odmjeriti sa Svjetlošću. Tradicionalno neugodan protivnik koji je izgubio sve šanse za plasman u Ligu za prvaka, dok kod zelenih ta prilika je još uvijek itekako aktualna. Možda eventualni bodovi iz Slavonskog Broda neće biti presudni za taj plasman, no “zelenima” je u glavama i eventualna Liga za ostanak, a u tom slučaju bi ova utakmica imala veliko značenje.
– Pred nama je izuzetno teško gostovanje protiv momčadi koja nije ove sezone postigla odgovarajući rezultat s obzirom na snagu svojeg igračkog kadra. Vjerojatno ih je u boljem plasmanu u A-1 ligi omeo nastup u Balkanskoj ligi koju su igrali kroz tjedan. Sad im je ostalo da ostvare što više bodova za Ligu za ostanak i u tom kontekstu su im bodovi protiv nas bitni. Pripremali smo se za ovu utakmicu kao za svaku dosad i idemo u Brod pokušati iznenaditi, a recept je već poznat. Čvrsta obrana s kojom smo uspjeli ove sezone mnoge utakmice privesti kraju u svoju korist bi trebala i večeras biti naš forte – kazao je Neven Plantak, trener Zadrany, prije polaska u zapadnu Slavoniju gdje ih očekuje teška bitka s kvalitetnim rosterom domaćina.
– Odlično su pokriveni na svim pozicijama s nekoliko kvalitetnih rješenja. Najveću pozornost treba pridati njihovoj razigravačkoj liniji Petković-Šarac-Mišić od kojih su gotovo uvijek dvojica na parketu u isto vrijeme. Na krilnim pozicijama trebamo se pripaziti Marića koji nas je u prvoj utakmici u Jazinama iznenadio svojim šutom za tri, a pomaže mu na njegovoj poziciji i Karlović. Pod košem su dva također kvalitetna igrača, Vukičević i Helbich, tako da ćemo imati itekako puno posla ako mislimo napraviti podvig.
Plantak najavu utakmice ovako zaključuje:
– Naš cilj je jasan, kao i u svakoj utakmici dosad. Pružiti ono najbolje što možemo, a onda ćemo vidjeti je li na kraju to bilo dovoljno ili ne. Imamo najmlađi sastav u ligi, dogurali smo jako daleko te imamo priliku biti još bolji, a za to nam je potreban kontinuitet dobrih predstava, kao recimo što je bila posljednja izvedba protiv Zaboka. Nećemo kalkulirati ni u kojem smislu, idemo protiv Svjetlosti pokazati se u najboljem izdanju, pa ćemo se onda okrenuti idućem domaćem ispitu protiv Kvarnera.
Raspored 16. kola: Svjetlost – Borik-Puntamika (subota, 19), Trogir – Alkar, Dubrovnik – Dubrava, Zabok – VROS Darda, Split – Kvarner 2010.


 SVJETLOST SLAVILA U JAZINAMA




Brođani baš i ne odgovaraju Planatkovoj momčadi posljednjih sezona, a tome je dokaz jedini domaći poraz Borika ove sezone doživljen upravo od Svjetlosti.
– Pokazali su u toj utakmici da su jako opasni. Pogotovo nas je iznenadio Marić koji je jako težak za čuvanje i uz pomoć mladog reprezentativca Petkovića te skakački moćnog Vukićevića uz iskustvo Helbicha imaju koheziju na parketu – kaže Plantak.