Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Novi strujni prsten

Autor: Branko Božić

25.03.2010. 23:00
Novi strujni prsten

Foto: Branko BOŽIĆ



Kada bude u potpunosti u funkciji, podzemni će vod zamijeniti nadzemni dotrajali i trošni elektrovod u smjeru Grba i Vrsi, koji je instaliran još prije 50 godina i na kojemu je dolazilo do čestih kvarova i prekida u opskrbi strujom


Potrošači struje u gradu Ninu i njegovoj široj okolici te u susjednoj općini Vrsi uskoro će konačno s pravom odahnuti jer će imati sigurnu opskrbu električnom energijom.
Naime, upravo ovih dana radnici građevinske tvrtke Zubčić d.o.o. iz Ražanca sa svojim koopernatima, po nalogu investitora HEP-a Distribucijskog područja Elektre Zadar, rade punom parom na polaganju podzemnog elektrokabela uz ninsku obilaznicu u smjeru trafostanice kod Cenmara. Budući da je od ranije već položen podzemni elektrokabel na potezu Cenmar-Solana-Ciglana, planira se na isti način premostiti dionica od Ciglane do turističkog naselja Zukve, kao i dionicu Mulo-Vrsi.
Na taj će se način novim strujnim prstenom do trafostanice koja se nalazi na pola puta između Nina i Ninskih Stanova, do konačnog odredišta mjesta Vrsi uspostaviti sigurnija opskrba električnom energijom.
Kada bude u potpunosti u funkciji, podzemni će vod zamijeniti nadzemni dotrajali i trošni elektrovod u smjeru Grba i Vrsi, koji je instaliran još prije 50 godina i na kojemu je dolazilo do čestih kvarova i prekida u opskrbi strujom, poglavito za vrijeme zimskih bura i posolica.