Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Karnevalski vremeplov

25.03.2011. 23:00
Karnevalski vremeplov


Karnevalski vremeplov naziv je nove dramsko-plesne produkcije plesne udruge Gesta koja će se održati u HNK Zadar u ponedjeljak s početkom u 18 sati.
Autor i koreograf ove dramsko-plesne komedije je voditeljica udruge Nena Jurišić koja je ujedno autor i koreograf svih dosadašnjih predstava Geste u posljednjih 10 godina. Autor teksta je Hrvoje Dukić, glumac amater kojeg smo imali priliku vidjeti u predstavama Artikulture, a koji i glumi u predstavi zajedno s mladom članicom Geste Nikom Zekić. Sporedne uloge glume Sanja Zalović, Sara Aurora Bjelanović i Anđela Majica.
Na predstavi se intenzivno radi već dva mjeseca i u njoj će sudjelovati 150 malih i velikih plesača udruge. Glavni glumci Hrvoje Dukić i Nika Zekić (prof. Đuro i njegova pomoćnica Bela) publiku će odvesti na putovanje kroz vrijeme najnovijim izumom prof. Đure. Tijekom putovanja moraju riješiti zadatke koje im nameće vremeplov, a to je da ne smiju mijenjati prošlost niti utjecati na budućnost. Međutim, njihov najveći problem je što se u svakom vremenu moraju zadržati samo pet minuta. Hoće li u tome uspjeti pogledajte u Karnevalskom vremeplovu.
Gesta ove godine slavi 10 godišnjicu rada i iza nje je veliki broj autorskih predstava u kojima je kroz 10 godina prošlo jako puno djece. Udruga radi na temeljima svoje utemeljiteljice pok. Nives Šimatović Predovan koja je ostavila neizbrisiv trag u našem gradu, a po svemu sudeći i kroz rad Geste, poručuju iz udruge.