Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Nek nam klapa što duže potraje

25.03.2011. 23:00
Nek nam klapa što duže potraje


Među ovogodišnjih deset kandidata za godišnju nagradu Zadarske županije uvrštena je i paška klapa Sol. Kako doznajemo, svih deset kandidata trebalo bi i dobiti nagrade, a koliko im ovo priznanje znači, upitali smo Branka Barbira, ključnu kariku ove šesteročlane klape:
– Kada vidim sve dobitnike ovogodišnje godišnje nagrade Zadarske županije, sve te udruge i ljude, to nam čini još veće zadovoljstvo, jer radi se o udrugama i pojedincima koji su zadužili Zadarsku županiju i koji su učinili dosta dobra za njezinu promociju. Mi smo klapa koja djeluje već 15 godina, no čini mi se kako je sve to nekako kulminiralo baš prošle godine. Uslijedile su brojne nagrade na festivalima, pa smo kroz te pjesme prenosili duh grada i otoka Paga, a s time, naravno, i Zadarske županije. Kroz 15 godina pjevanja na različitim koncertima, humanitarnim manifestacijama i festivalima to smo željeli približiti publici i, barem po njihovim reakcijama, čini mi se da smo u tome i uspjeli, kazao je Branko Barbir iz klape Sol.
Zahvale je uputio i gradu Pagu kojih ih je nominirao, kao i svim članovima komisije za izbor i imenovanje te članovima Županijske skupštine koji su potvrdili ovu nominaciju:
– Nagradu primamo otvorena srca, a naravno, bit će i daljnjih CD-a koje ćemo stvarati. Pred nama je zatvaranje određenog broja pjesama za novi album na kojem će se naći uspješnice iz prošle godine, kao i neke nove koje ćemo ponuditi festivalima ove godine, počevši od Zadra, Šibenika, Splita te Melodija Istre i Kvarnera. Festivali su najbolje mjesto za promociju pjesama i ako ih tamo publika prihvati, bit će to svakako dugovječne pjesme. Album bi svjetlo dana trebao ugledati pred kraj ljeta, a u međuvremenu se radujemo svim budućim nastupima i susretima s našom starom publikom, kao i onom novom koju ćemo stvoriti, kazao je Barbir.
Klapa Sol je nedavno imala svoj nastup i u zadarskom HNK, iz kojeg nose samo lijepa sjećanja:
– Koncert je bio sjajan, koncepcija je bila takva da smo u fenomenalnom ozračju kroz pjesmu i videosnimke predstavili svoju klapu. Čini mi se da su ljudi s pažnjom odslušali koncert i da su reakcije ne samo paške publike, već i one zadarske bile dobre, kazao je Barbir, usput odgovarajući i na pitanje ima li još nešto što bi željeli postići:
– Sve ovo što radimo, radimo zbog publike. Nagrade su lijepe i one potvrđuju rad. Mi želimo samo da klapa potraje, da što dulje uživamo u pjesmi i da što duže zadržimo taj trenutak užitka i dijeljenja glazbe. Sve drugo će doći ili neće doći, skromno će Barbir.