Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Rudarski posao u Labinu

25.03.2011. 23:00
Rudarski posao u Labinu


Zadar je deklasirao Brod, najboljim izdanjem ove godine pokazao da je kadar mnogo više od onoga što sugeriraju njegovi rezultati te prepun samopouzdanja odlazi na dvoboj s Labinjanima
Pred rukometašima Zadra i Mladog rudara utakmica je koja će dati odgovor na pitanje hoće li domaća momčad ostati u utrci za ostankom, ili će ga “plavi” praktički osigurati već u 20. kolu. Večeras (subota) u 20 sati Zadrane u Labinu dočekuje trenutačno 13-plasirani sastav Prve HRL, sastav koji lovi jednu od posljednjih prilika za bijeg iz društva tri posljednje plasirana kluba. S druge pak strane, Zadrani su sjajnom prošlotjednom pobjedom nad liderom Brodom konačno zasjeli na 11. mjesto na ljestvici, dok bi im dva boda iz večerašnjeg ogleda i uspješno apsolvirana preostala tri domaća susreta gotovo jamčila ostvarenje primarnog cilja. Zadar je deklasirao Brod, najboljim izdanjem ove godine pokazao da je kadar mnogo više od onoga što sugeriraju njegovi rezultati, te prepun samopouzdanja odlazi na dvoboj s Labinjanima. Međutim, i u Mladom rudaru se rado osvrću na prošlu subotu, kada su se s osvojenim bodom u Osijeku pobrinuli za iznenađenje kola. Kada navedenom dodamo golem imperativ domaćih i jednako veliku šansu rukometaša iz Mocira, dobili smo pozivnicu za jednu od uzbudljivijih ovosezonskih utakmica.
Pritisak s tribina
– U Labin putujemo u kompletnom sastavu. Spremni smo, želje i samopouzdanja nam ne nedostaje, posebno nakon utakmice s Brodom. Sigurno je da nas očekuje težak posao; domaća se momčad također bori za ostanak, izuzetno je motivirana i uložit će krajnje napore ne bi li nas sustigla na ljestvici. No, predstavimo li se kao i u utakmici s Brodom, vjerujem da u Labinu možemo napraviti velik iskorak prema osiguranju ostanka – započeo je Romano Perinović, trener Zadra.
Hoće li pritisak s tribina biti najveći protivnik Zadra, možda i veći od suparničke momčadi?
– Ovisi. Pritisak s tribina može biti otežavajući faktor, ali može biti i dodatni motiv za dokazivanjem, pa makar se radilo i o dvorani potpuno ispunjenoj navijačima protivnika. Uvijek je bolje igrati u sportu prikladnijem ambijentu. Nadam se da nam on neće predstavljati značajniju prepreku. Važnije je da usvojimo poučak iz Ivanca; da se ne opuštamo i da odigramo maksimalno svih 60 minuta. Svjesni smo da nas čeka gostovanje kudikamo teže nego ostala, ali kvalitetu imamo, a u Labin odlazimo pobijediti.
Suđenje sucima
Kad smo kod motiva, Zadranima bi poticaj mogli biti i napisi kojima se ovih dana podgrijava atmosfera u Labinu. Tako internetski portal Labinsport piše: “Zadar je odavno označen klubom od višeg interesa, na remi u Vinkovcima nadovezao se dolazak Brod-Konstruktora u Mocire praktički s drugom postavom, a kruna svega bi mogao biti sraz u Labinu gdje će pravdu dijeliti osječki par iz Premijer lige, bolje informirani tvrde ne i slučajno odabran”.
– Takvi napisi su obična glupost. Njima se traži alibi u slučaju poraza, ili se “pumpa” atmosfera uoči važne utakmice. Radi se o neutemeljenim insinuacijama i pokušaju da se diskreditiraju naši rezultati iz proljetnog dijela. Brodu je nedostajao jedan igrač na vanjskoj poziciji, a ishod susreta u Vinkovcima je produkt opuštanja igrača Spačve, koji su u utakmicu ušli s 30 posto, smatrajući kako će im to biti dovoljno za pobjedu. U oba se slučaja radi o više nego zasluženim bodovima, pa smatram da je bespotrebno uopće se previše osvrtati. Kad je riječ o suđenju, smatram da nije iznenađenje što će važnu utakmicu za obje momčadi suditi par iz Premijer lige, no ja ih ne poznajem, niti me zanima tko će dijeliti pravdu. Želim samo reći da bih bio presretan kada bismo u Labinu imali suđenje kakvo naši suparnici imaju u Mocirama. Toliko o protekciji Zadra. Neka u ovoj utakmici pobijedi bolji, a sve ostalo nas ne zanima.
U 20. kolu (26./27. ožujka) igraju: Mladi rudar – Zadar (subota, 20 sati), Đakovo – Prelog, Umag – Županja, Senj Wallenborn –  Kaštela Adriachem, Crikvenica – Spačva Vinkovci,  Hrvatski dragovoljac – Osijek, Brod Konstruktor – Ivančica.
 


Biograd se oporavlja nakon Dubrovnika


Rukometaši Biograda nakon prvog poraza ove sezone u prošlom kolu protiv Dubrovnika (29:30) danas (subota, 19 sati) igraju protiv Solina. U Dubrovniku su Biograđani propustili veliku priliku da se s dva boda odvoje od Metkovića 1963 i Kamička, glavnih konkurenata u borbi za prvo mjesto. No, opuštanje u završnici utakmice koštalo je Biograd gubitka bodova. Iako se Solinjani bore za ostanak Biograd ne očekuje lagan posao. Naime, Solin igra mnogo bolje nego u prvom dijelu sezone, a ovog proljeća kod kuće je uspio osvojiti bod protiv trećeplasiranog Kamička.
Z. PETROVIĆ




 


Važna je i gol razlika


Zbog mogućeg scenarija po kojem bi zatvoreni krug činilo nekoliko klubova s jednakim brojem bodova, Zadrani će u Labinu trebati pripaziti i na gol razliku. U jesenskom dijelu prvenstva Zadar je slavio 26:24.
– Ako ne uspijemo ostvariti pozitivan rezultat, trebat ćemo izvući što povoljniju gol razliku. I na to trebamo misliti – kaže Perinović.