Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zbijmo redove i budimo ponosni

25.03.2011. 23:00
Zbijmo redove i budimo ponosni


Prigodnom svečanošću sinoć je u Osnovnoj školi u Zemuniku obilježena 21. obljetnica osnutka Hrvatske demokratske zajednice u ovoj ravnokotarskoj općini. Na te dane 1990. i buđenje hrvatskog naroda podsjetio je predsjednik zemuničkog HDZ-a Borislav Krnčević. Krnčević je rekao da su to bili dani kad je trebalo imati političke hrabrosti i jasno postaviti zahtjev za slobodom i neovisnošću Hrvatske. To su Zemuničani prije 21 godinu, na blagdan Gospe od Blagovijesti i učinili. Preko 200 mještana učlanilo se tada u HDZ.
– Međutim, danas smo svjedoci neopravdanih kritika onih koji nikad nisu dobili povjerenje naroda. HDZ od svog osnivanja obnaša vlast u ovoj općini, a u samo zadnjih 10 godina na našem području je investirano više nego u prijašnjih 40, rekao je Krnčević.
Općinski načelnik Josip Marušić govorio je o dosezima općine i infrastrukturnim projektima. Tako već sljedećeg tjedna ide prva rasprava o idejnom rješenju “zemuničkog pothodnika” koji će prolaziti ispod piste Zračne luke Zadar. Još poneka sitnica, govorio je Marušić, i bit će gotova potvrda glavnog projekta za sportsku dvoranu.
– Općina je nedavno nabavila i jednu kombinirku i autobus kojim se služi škola. Sve to koštalo je oko milijun kuna. U pripremi je projekt trga i parkinga, ali on će se realizirati u skladu s mogućnostima, rekao je između ostalog načelnik Marušić.
O aktualnoj političkoj situaciji u zemlji govorio je saborski zastupnik Branko Kutija. Kutija se posebice obrušio na neke medije koji nekorektno izvještavaju o HDZ-u, a napose licitiraju s vrlo malim postocima glasova koji bi se mogli osvojiti na predstojećim parlamentarnim izborima. Stoga je Kutija pozvao sve HDZ-ovce da zbiju redove i budu ponosni što pripadaju najvećoj hrvatskoj stranci.