Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Najstarija sudionica bila je Sturina Giulietta iz 1981. godine

25.03.2012. 22:00
Najstarija sudionica bila je Sturina Giulietta iz 1981. godine


Pedeset i tri Alfe iz Dubrovnika, Splita, Zagreba, Rijeke i Zadra prodefilirale su jučer gradom te se utaborile u popodnevnim satima na Karting stazi Vrsi u sklopu 30. susreta alfista koji je u subotu ujutro počeo u Zadru.
Ugodno druženje počelo je već u 11 sati okupljanjem u restoranu Sabunjar nakon čega je kolona nakon prolaska Zadrom pristigla do Vrsi gdje su njihovi ponosni vlasnici uz turiranje motora, ali i spretnu vožnju na stazi uživali u ugodnom popodnevu, dakako ispunjenom specijalitetima s roštilja i pokojim pivom.
Za razliku od prošle godine ovogodišnji prvi susret obilježio je veći broj alfista, a nije nedostajalo ni raznolikosti kada su u pitanju automobili, ali i njihovi vlasnici. Najmlađa subotnja sudionica bila je Giulietta napravljena ove godine i koja je za ovu prigodu pristigla iz Rijeke, a iste vrste bila je i najstarija sudionica, Giulietta iz 1981. godine čiji je vlasnik Zadranin Pere Stura. Različitih je bilo i godišta vlasnika pa je tako, uz najmlađe predškolce koji su pratili svoje roditelje, bilo i ponosnih baka sa svojim Alfama, u ovom slučaju tajnice kluba koju članovi u šali zovu Zdravka GT budući da istu takvu i posjeduje, i to novije proizvodnje.
Odmah po dolasku vozača karting stazu odlučile su isprobati tri zadarske Alfe, specifične svaka na svoj način. Nešto novije izrade tu je bila Alfa 156 Luke Pirca, zatim Giulietta iz 1981. godine Pere Sture, te i Alfa 75, poznatija kao zadnja prava Alfa u vlasništvu Ivana Rudana. Vozilo se sveukupno dva kruga, jedan probni i drugi s mjerenjem, a najbolji su, ovisno o plasmanu, za nagrade primili sportske felge, ili jedan od ručno izrađenih pehara, sastavljenih od klipova i drugih koje je za tu prigodu izradio Pere Stura.
Za jučer je bila zakazana i tombola, kao i večernja zabava, a aktivnosti su bile predviđene i za nedjeljno jutro kada je nakon okupljanja na Uskoku bio predviđen defile gradom uz pratnju zadarskih Beštija i Oldtimer kluba Zadar.