Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Zebić: Remijem moramo biti zadovoljni i mi i Puljani

25.03.2012. 22:00
Zebić: Remijem moramo biti zadovoljni i mi i Puljani


Treba biti iskren i kazati da nismo zaslužili više od boda. U prvom poluvremenu još smo imali nešto šansi koje nismo iskoristili. Međutim, u drugom dijelu smo pali, nismo imali moći i to se itekako moglo vidjeti na terenu – rekao je Dalibor Zebić


Ni Dalibor Zebić, ni Igor Pamić nisu bili previše nezadovoljni nakon što su njihove momčadi u međusobnom srazu zaradile po jedan bod. Očito je obojici trenera bilo najvažnije ne izgubiti. Prvi je riječ od Josipa Bajla, predsjednika Zadra, po dobrom starom običaju, dobio gostujući trener.
– Najprije moram kazati da sam jako sretan i zadovoljan. Utakmica gdje se jedna i druga momčad bore za goli život odigrana je praktički bez grubog prekršaja. To je u hrvatskim okvirima vrijedno spomena. Nije lako igrati kada moraš, a i Istri i Zadru je ovo bila takva utakmica. Nismo se htjeli braniti, došli smo s namjerom pobijediti, s obzirom na posljednje rezultate i samopouzdanje koje je došlo s time. Međutim, to ne ide uvijek tako, uostalom protiv sebe smo imali raspoloženi Zadar. Nećete mi zamjeriti, ipak žalim jer smo imali najbolju prigodu na utakmici. Smatram da smo bili bolja momčad, barem kada se gleda igra u polju. Isto tako i Zadar je imao opasnih situacija te je mogao doći do pobjede. Na kraju svakome po bod je i najrealniji ishod ove utakmice – kazao je Igor Pamić, trener Istre 1961.
Dalibor Zebić, trener prvoligaša sa Stanova također je na samom početku svog izlaganja kazao kako nije nezadovoljan podjelom bodova.
– Moram se složiti s kolegom Pamićem, remi je najrealniji ishod ove utakmice. Treba biti iskren i kazati da nismo zaslužili više od boda. U prvom poluvremenu još smo imali nešto šansi koje nismo iskoristili. Međutim, u drugom dijelu smo pali, nismo imali moći i to se itekako moglo vidjeti na terenu. Istra ima iskusnije igrače, preuzela je kontrolu igre i bila konkretnija. Bod je na kraju dobar rezultat kada uzmemo u obzir kako se igra razvijala. Po zanatu bismo rekli da moramo biti zadovoljni i jedni i drugi. Imamo mali fond igrača, idemo se odmoriti i spremiti za Zagreb. Čestitam kolegi Pamiću na igri njegove momčadi i na osvojenom bodu.
Zadar je protiv Istre 1961 bio rezerviraniji nego protiv Varaždina s više naglaska na obrambenim zadacima.
– Znali smo da je Istra opasna i nismo se željeli puno otvoriti. Uostalom, u Zadar su došli s četiri pobjede u nizu. Svi smo mogli vidjeti koliko su opasni i Križman i Belle. I sami rezultati pokazuju koliko je Istra dobra. S obzirom na razvoj situacije bod je dobar – ponovio je Zebić.


PRVA HNL KADETA I JUNIORA 21. KOLO




Kadeti
ZADAR 0
INTER ZAPREŠIĆ 0
ZADAR – Igralište Bagat. Gledatelja 50. Sudac: Skender (Rijeka). Pomoćnici: Balić (Split) i Perica (Šibenik).
ZADAR: Livaković, Paleka, Uskok (od 77. Radovčić), Vidaić, Bašić, L. Baraba (od 58. Rudić), Kapović (od 75. Syla), Galešić (od 73. Jurjević), Perica, Čirjak, Zdrilić (od 50. J. Baraba). Trener: Zoran Erlić.
INTER: posavec (od 73. Jurić), Vrančić, Mlakić, Grčić (od 66. Brnas), Tušek, Štrkalj (od 77. Landripet), Filipović, Stojanovski, Marić (od 59. Merlin), Dramac, Šlogar (od 55. Hanžek). Trener: Mario Kuš.
Juniori
ZADAR 0
INTER ZAPREŠIĆ 1
ZADAR – Igralište Bagat. Gledatelja 50. Sudac: Balić (Split). Pomoćnici: Skender (Rijeka) i Perica (Šibenik). Strijelac: 0:1 Bošnjak (40).
ZADAR: Borgelott, Baričević (od 85. Tomac), Gržan, Muić, Zubčić (od 70. Pinčić), Bralić (od 46. Anić), Marasović (od 82. Petrić), Blažević (od 80. Jovančević), Jurjević, Ikić, Colić. Trener: Josip Butić.
INTER: Cingulić, Barić, Miholić Galic, Milas, Karamatić, Ćosić (od 57. Šoštarić), Gorgiev (od 57. Gudelj), Bošnjak (od 42. Lešković), Mohač, Hadžić (od 80. Ivić), Deak. Trener: Srećko Bogdan.
Č. FABULIĆ