Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Jadran podijelio prvo mjesto s Mornarom

Autor: Drago Bajković

25.03.2013. 23:00
Jadran podijelio prvo mjesto s Mornarom


Članovi Jadrana osvojili su ukupno pet prvih, pet drugih i četiri treća mjesta uz ukupnu pobjedu u kategoriji kadeta i mlađih juniora


Natjecanje za Kup Dalmacije nastavljeno je drugom regatom koja se održala u Zatonu kraj Šibenika na najboljoj hrvatskoj veslačkoj stazi na moru. Uz sudjelovanje svih dalmatinskih klubova regata je održana po lijepom vremenu i vrlo dobrim uvjetima za veslanje. Nakon solidnog nastupa na prvoj regati kupa u Splitu veslači Jadrana ovog puta postigli su bolji rezultate, pa je tako ostvareno ukupno pet prvih, pet drugih i četiri treća mjesta uz ukupnu pobjedu u kategoriji kadeta i mlađih juniora, a podijeljeno je i prvo mjesto u ukupnom redoslijedu regate sa splitskim Mornarom.
Pobjede na regati ostvarili su dvojac na pariće mlađih juniora Andreas Vaško i Matija Milin, četverac na pariće mlađih juniora Ante Validžić, Dominik Božidar Milardović, Valentino Stipčević i Vito Fantina, četverac GIG kadeta A Aldo Jelenković, Hrvoje Marić, Filip Vidović, Luka Belošević i kormilar Stipe Vujević, dvojac na pariće kadeta B Luka Mitrović i Stipe Vujević te samac kadeta B Lovre Babajko.
Druga mjesta osvojili su samac seniorki Iva Karačić, samac mlađih juniora Leon Mikulić, četverac s kormilarom mlađih juniora Mislav Anić, Robert Ledenko, Nino Aleksić, Karlo Diklan i kormilar Dominik Buterin, samac kadeta B Kristian Nenadović i dvojac na pariće kadeta B Ante Zelić i Nikola Grganović.
Na trećem mjestu natjecanje su završili četverac bez kormilara juniora Josip Banović, Filip Pedić, Jakov Denona i Juraj Batelja, samac mlađih juniora Luka Smirčić, dvojac bez kormilara juniora Josip Banović, Filip Pedić i četverac GIG kadeta A Maroje Andrić, Lovre Martinov, Luka Ramić, Tomislav Šaban i kormilar Mate Anić-Milić.
Na regati nije nastupio najbolji junior Jadrana Luka Baričević koji je odrađivao pripreme u Zagrebu s četvoricom seniora. Sljedeća regata za Kup Dalmacije održat će se 7. travnja u Dubrovniku.