Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Za ubod nožem u vrat Vulin dobio godinu i pol zatvora

Autor: Suzana Bandić

25.03.2013. 23:00
Za ubod nožem u vrat Vulin dobio godinu i pol zatvora

Foto: Zvonko KUCELIN



Tužiteljstvo je Vulina teretilo za pokušaj ubojstva sumještanina Joška Vučkova ispred jednoga pakoštanskog kafića još 11. listopada 2005. godine. Nepravomoćno je osuđen na 1,5 godinu boravka iza rešetaka


Na zatvorsku kaznu u trajanju od jedne godine i šest mjeseci jučer je zbog pokušaja ubojstva svog sumještanina nepravomoćno osuđen Milan Max Vulin (43) iz Pakoštana.
Riječ je o sudskom postupku koji se na Županijskom sudu protiv Vulina vodio već treći put u posljednjih nešto više od sedam godina.
Tužiteljstvo je Vulina teretilo za pokušaj ubojstva sumještanina Joška Vučkova ispred jednoga pakoštanskog kafića još 11. listopada 2005. godine.
– Pri odmjeravanju kaznene sankcije ovo vijeće je uzelo u obzir činjenicu da je zbog shizofrenije optuženik u vrijeme inkriminacije bio smanjeno ubrojiv. Nije mu, međutim, ni izrečena mjera obveznog liječenja u psihijatrijskoj ustanovi jer je on, kako je to razvidno iz liječničke dokumentacije, već pod nadzorom liječnika i uzima terapiju.
No uzeta je u obzir činjenica, koju je potvrdio i vještak medicinske struke dr. Josip Škavić, da je ozljeda, iako bezazlena u konačnici, mogla kobno završiti da je kojim slučajem Vulin ubo sumještanina Vučkova u arteriju svega nekoliko milimetara udaljenu od ubodne rane – pojasnio je sudac Marijan Bitanga nepravomoćnu odluku jučer donesenu na Županijskom sudu u Zadru.