Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ilustrirao ovogodišnju Forbesovu listu milijardera!

25.03.2016. 23:00
Ilustrirao ovogodišnju Forbesovu listu milijardera!


– Došli smo na ideju napraviti portrete u stilu bojanki za odrasle, koje su SAD-u dosta popularne. Za Forbes sam radio na šest-sedam projekata, ali ovo je prilično velika stvar jer se radi o najvažnijoj temi godine, kaže Filip
Mladi zadarski ilustrator Filip Peraić nedavno je “izbacio” još dvije ilustraciju američkog košarkaša James Hardena. Sada ih je sveukupno 21, a kako se koja pojavi oduševljenje javnosti raste.
– Jedna je inspiriran starom idejom frenologije, odbačene pseudoznanstvene discipline koja govori da oblik lubanje govori o značajkama osobe. Portret je pažljivo iscrtan brojnim referencama iz Hardenove igre i života. Uskoro će se tiskati i majice sa ovim portretom. Nova, tek objavljena ilustracija je meteo karta, osnosno satelitska snimka koja prikazuje uragan koji stiže prema SAD-u i Houstonu. Naravno, meteo karta je Hardenov profil, a uragan – brada, kaže Filip koji živi u Zadru.
No, ove ilustracije nisu najveća novost u životu talentiranog ilustratora. Super novost je da je on autor ilustracija za najnoviju, nedavno objavljenu Forbesovu 2016 listu milijardera. Diljem svijeta se pričalo o listi, čak i kod nas, a malo ljudi zna da je upravo ovaj Hrvat autor ilustracija.
– Došli smo na ideju napraviti portrete u stilu bojanki za odrasle, koje su SAD-u dosta popularne. Za Forbes sam radio na šest-sedam projekata, ali ovo je prilično velika stvar jer se radi o najvažnijoj temi godine, uz listu Forbes 400 koju sam također imao sreće ilustrirati. Samo u SAD-u broj je tiskan u više od milijun primjeraka, kaže ovaj zanimljivi mladić koji svoj posao odražuje samozatajno, ali visokoprofesionalno, što su znale prepoznati i velike tvrtke s kojima je dosad surađivao.