Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

“Plautilla” za projekt Nin – muzej otok

25.03.2017. 23:00
“Plautilla” za projekt Nin – muzej otok


Grad Nin je u svoju bogatu riznicu uvrstio je još jedno iznimno vrijedno priznanje. Naime, u okviru 3. Međunarodnog kongresa povijesnih gradova od 21-24. ožujka u hotelu President u Solinu, gradu Ninu stigla je međunarodno-turistička nagrada s plaketom i srebrnim znakom pod nazivom “Plautilla”.
Ovo vrijedno priznanje došlo je u prave ruke i to na osnovu projekta “Nin-muzej otok” koji uz ostalo prezentira povijesni kulturno-turistički projekt grad/lokalitet/ustanova u kojemu su detaljno sažete aktivnosti zaštite i obnove kulturno-povijesne baštine. Međunarodno nagrađeni projekt “Nin-muzej otok” izradila je Marijana Ramov, viša savjetnica za kulturu Grada Nina, koja je uz nadležnu službu Konzervatorskog odjela Zadar, kroz proteklih 8 godina vodila predano i odgovorno obnovu spomenika kulture u zaštićenoj povijesnoj jezgri grada Nina.
– Ovo vrijedno međunarodno-turističko odličje rezultat je desetogodišnjeg sustavnog ulaganja Grada Nina i rada gradskih službi, koje su naglasak stavile upravo na obnovu i zaštitu vrijedne spomeničke baštine. Unatrag samo 10 – 15 godina Nin je doista nalikovao na zapuštenu ruralnu sredinu. Međutim, obnovom spomenika kulture, koje je pratilo hortikulturno uređenje grada i ukupan infrastrukturni razvoj, te podizanje svijesti građana o životnoj sinergiji s baštinom koja ih okružuje, Nin je postao atraktivna top destinacija kulturnog turizma, istaknuo je ninski gradonačelnik Emil Ćurko, dodajući kako se tek nakon desetljeća ulaganja, truda i rada službi Gradske uprave i nakon sveobuhvatne obnove Nina, otvorila mogućnost za turističko brendiranje i promidžbu.
– Danas sam iznimno ponosan jer se moja vizija razvoja grada, kroz ulaganje i obnovu kulturne baštine pokazala kao doista najznačajnija platforma za sveukupni razvoj grada i podizanje standarda života mojih sugrađana. I ova nagrada koja je jedna među 30-ak prestižnih priznanja Ninu, rezultat je prepoznavanja iznimno kvalitetnog rada i daljnjeg uzlaznog pravca u kojem ide ovaj drevni povijesni grad, istaknuo je ninski gradonačelnik Emil Ćurko.