Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Plaža Vitrenjak spremna za ljeto

25.03.2017. 23:00
Plaža Vitrenjak spremna za ljeto


Metalne konstrukcije za brodske tende, stari odbačeni bojleri, dijelovi brodskih motora, metalne oplate – dio su otpada što su ronioci ronilačkog kluba “KPA Zadar” izronili tijekom jučerašnje jutarnje ekološke akcije čišćenja podmorja na plaži Vitrenjak i obližnjoj marini Borik.
U akciji je sudjelovalo tridesetak ronilaca “KPA Zadar”, te studenti preddiplomskih Studija podvodnih znanosti i tehnologija Sveučilišta u Zadru. Pregledali su cijelo područje plaže Vitrenjak, koja je bila iznenađujuće čista, dok su s podmorja marine izronili očekivani otpad s brodova, odnosno otpad karakterističan za “škver”, rekla nam je jučer Marija Velemir, tajnica RK “KPA ZADAR”. Istaknula je da su akciju organizirali u povodu obilježavanja Svjetskog dana voda, te je ovo prva ovogodišnja ekološka akcija.
– Pred svako ljeto započnemo s akcijama čišćenjem plaža kako bi ljeto dočekale spremne za kupače, a Vitrenjak smo odabrali za prvu akciju zbog vrlo dobre suradnje s Jedriličarskim klubom Uskok. Uskoro ćemo imati i ekološku akciju u Preku, te u Foši, koja će se održati u sklopu obilježavanja županijskih dana, 22. travnja, najavila je Marija Velemir.