Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Među prvima i zadarski paraolimpijac Ivica Bratanović

Autor: Siniša Klarica

25.04.2009. 22:00
Među prvima i zadarski paraolimpijac Ivica Bratanović

Foto: Sebastian GOVORČIN



U subotu je u Streljani Mocire u Zadru završeno Prvenstvo RH u streljaštvu za osobe s invaliditetom. Na prvenstvu je sudjelovao 71 strelac iz streljačkih klubova invalida iz Zagreba, Bjelovara, Vinkovaca, Duge Rese, Đurđevca, Rijeke i Virovitice. Organizator i domaćin natjecanja je Streljački klub Donat iz Zadra. Natjecatelji su bili podijeljeni u tri kategorije SH0 – invalidi s manjim stupnjem invaliditeta, SH1 teži invalidi s oštećenim donjim ekstremitetima i SH2 osobe bez jedne i s obje oštećene ruke. Žene su se natjecale u jednoj kategoriji bez obzira na invaliditet.
U disciplini SH0 zračna puška serijska muški najbolji je bio Tihomir Ilijević iz SKOI Kristinka Matičić s pogođenih 373 kruga. U kategoriji SH1 zračna puška serijska muški prvak je Mladen Jurada iz SKI Paraolimpijac Rijeka s 372 kruga, a u SH2 kategoriji iste puške najbolji je bio Goran Jakšić iz SKI Rada Zagreb s 374 kruga. Kod žena, istom puškom naslov prvakinje osvojila je Kristina Despotović iz SKOI Kristinka Matičić s 365 krugova, dok je druga bila Zadranka Ana Sandalić iz SK Donat s 352 kruga.
Kod zračnog pištolja pobjednici su bili u kategoriji SH0 Tome Filipčić iz Duge Rese s 564 kruga, u kategoriji SH1 Damir Bošnjak iz Bjelovara s 549 krugova, a kod žena najbolja je bila Branka Trzun Makek iz SKI Rada Zagreb s 337 krugova.
Najbolji u SH2 zračnoj pušci standard stojeći u muško-ženskoj kombinaciji bio je zadarski paraolimpijac Ivica Bratanović iz SK Donat s pogođenih 597 krugova. U SH1 Mladen Jurada iz SKI Paparolimpijca iz Rijeke bio je najboli u muškoj konkurenciji s 569 krugova, kao i u ležećem stavu s 591 krugom.
Njegov kolega Rudolf Petrović bio je najbolji s istom puškom, ali u SH2 konkurenciji muški-ženske s osvojenih 599 krugova. Malokalibarski pištolj slobodnog izbora u SH0 konkurenciji osvojio je Mario Sačer iz SKI Hrabri Zagreb sa 484 kruga, dok je u SH1 kategoriji prvak Petar Mihalić iz Duge Rese s 508 krugova.
Malokalibarskom puškom u ležećem stavu SH0 najbolje je gađao Petar Plavčić iz SKI Rada Zagreb s 587 krugova. S MK puškom R6 najbolji je u SH1 bio njegov klupski kolega Blaž Beljan s 551 krugom, a s MK puškom R9 prvak Hrvatske posato je Rudolf Petrović iz Paraolimpijca iz Rijeke s osvojenih 585 krugova.