Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Ante Ljubičić pobijedio u tuckanju jajima

25.04.2011. 22:00
Ante Ljubičić pobijedio u tuckanju jajima


 U obilježavanju ovogodišnjeg najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa sudjelovali su najmlađi stanovnici starohrvatskog  kraljevskog grada Nina. Naime,  jučer na Uskrsni ponedjeljak u prijepodnevnim satima u organizaciji  ninske Gradske uprave na platou  ispred zvonika župne crkve Sv. Anselma održana su tradicionalna  dječja natjecanja u tuckanju jajima  te u gađanju jaja s kovanicama.
U ovom četvrtom po redom natjecanju, kojem je cilj prvenstveno  njegovati i promovirati stare uskrsne običaje Nina, sudjelovala su  djeca od dvije i pol do jedanaeste  godine života. U zanimljivim borbama tuckanja s jajima uz gromoglasno navijanje roditelja sudionika te okupljenih i znatiželjnih  Ninjana, pobjedu je odnio Ante  Ljubičić ispred prezimenjaka Šime  Ljubičića, dok je trećeplasirani bio  Ivan Jurjević.
U gađanju jaja kovanicama najprecizniji je bio Šime Ljubičić koji  je u finalu sa čak dva čista pogotka  iz tri pokušaja pobijedio drugoplasiranu Anu Šalov. U borbi za  treće mjesto Filip Ljubičić bio je  uspješniji od Lorene Relja. Ovo  zanimljivo natjecanje okončano je  podjelom diploma i poklon bonova  što ih je djeci osigurao Grad Nin, a  koje im je na prigodan način uručio  stručni suradnik za sport i animaciju Grada Nina Marin Pijaca.