Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Marijan Kević šesti u Medvodama

25.04.2012. 22:00
Marijan Kević šesti u Medvodama


U potrazi za iskustvom i još boljom formom pred glavni dio domaćih natjecanja, biciklisti Svetog Donata u nedjelju su u Sloveniji vozili 13. Veliku nagradu Medvoda. Na zahtjevnoj kružnoj stazi Zadrani su se predstavili s momčadi početnika B (do 14 godina) i kadetom Rokom Vukićem te ponovno pokazali da imaju što reći i na jakoj međunarodnoj sceni.
Početnici B vozili su 12 krugova, tj. 21.6 km koje je od 36 natjecatelja najbrže svladao Luka Sagadin iz Perutnine Ptuj. Donatov Marijan Kević osvojio je šesto mjesto u vremenu drugoplasiranog vozača te na taj način izjednačio svoj najbolji rezultat na inozemnim utrkama. Njegov kolega Roko Zorović bio je 18. od 21 biciklista koji su završili utrku, dok je ostatak konkurencije uhvaćen za krug. Među njima su se našla i preostala dva člana Sv. Donata: Ivan Knežević i Dino Dunatov. Sustignuti samo 100 metara pred ulazak u cilj utrku su morali okončati prije vremena.
– Koliko god njihov rezultat ne izgleda uspješan, treba znati da je Dinu Dunatovu primjerice ovo bila treća utrka u životu. Staza je bila kružna, kratkog kruga: samo 1800 metara i jako teška, a konkurencija možda jedna od najjačih u svijetu. Slovenski vozači koji su ovdje nastupili pobjeđuju na međunarodnim natjecanjima – kažu u Svetom Donatu.
U kadetskoj kategoriji 65 vozača je imalo zadatak ogledati se kroz 28 krugova, odnosno na stazi ukupne dužine 50.4 km. Aktualni prvak Dalmacije Roko Vukić apsolvirao ih je u završnom sprintu osvojivši 25. mjesto u vremenu četvrtoplasiranog. Tri slovenska vozača uspjela su se odvojiti, a Vukić je do posljednjeg kruga bio u glavnoj grupi. Njegov plasman dobiva na vrijednosti kad se zna da je on prva godina kadetskog uzrasta te da je u svom godištu bio ukupno šesti i najbolje plasirani hrvatski vozač. Kadetsku utrku na kraju je završilo 33 natjecatelja.
Sljedeći vikend Zadrani će voziti u Stubičkim toplicama, gdje će konkurirati za prve ovosezonske Kup bodove.