Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Nema opuštanja, još imamo ambicija

25.04.2012. 22:00
Nema opuštanja, još imamo ambicija


Želimo najprije i matematički riješiti pitanje ostanka, a onda imamo priliku pokušati ostvariti što bolji plasman. Kada smo mogli uzeti bod Dinamu na Maksimiru, zašto ne bismo Slaven Belupu u Koprivnici – kazao je Banović


Ostala su još tri kola do kraja sezone u Prvoj HNL. Zadrani su pobjedom nad Cibalijom praktički osigurali prvoligaški status, iako još mora doći i matematička potvrda. Možda se to dogodi već u 28. kolu u slučaju da Hajduk u Zaprešiću pobijedi Inter. Možda to pođe za nogom i Zadranima u Koprivnici. U svakom slučaju i nakon ovoga kola ostaje još domaći ogled s Karlovcem te gostovanje u Gradskom vrtu. Na Stanovima najavljuju kako se neće zadovoljiti samo potvrdom ostanka u prvoligaškom društvu, već će u preostala tri kola pokušati dohvatiti najbolji mogući plasman.
– Napravili smo veliki posao pobjedom nad Cibalijom. A nije bilo lako, znali smo da moramo pobijediti, a tada nije lako igrati – kazivao je jučer ujutro Igor Banović, prvotimac Zadra.
– U prvom poluvremenu smo imali nekoliko prilika, ali nismo uspjeli poentirati. Znali smo da moramo biti strpljivi, bez srljanja. I to nam se na kraju vratilo u 78. minuti kada je Prahić zabio glavom. Pokazalo se da je to dovoljno jer smo do kraja uspjeli sačuvati prednost. Svima nam je laknulo nakon te pobjede s kojom smo, barem sam ja mišljenja, osigurali prvoligaški status. Iako, nikada se ne zna, moramo biti oprezni.
Trener Zebić je protiv Vinkovčana izveo sastav s puno veznih igrača što se pokazalo kao pun pogodak.
– U pripremi utakmice smo pričali o tome da je najvažnije dobiti bitku na sredini terena. A znali smo da je Cibalia tu najjača, imaju odličnu veznu liniju i odlično igraju na gostovanjima. Zato je trener Zebić odlučio zaigrati sa četvoricom u veznom redu, Jerbićem, Ćurjurićem, Begonjom i sa mnom. Naravno, tu su i Bilaver te Vasilj na bokovima. Mislim da je pogodio jer smo bili premoćniji u tom segmentu igre.
Što možemo očekivati od Zadra u tri preostale utakmice, najprije u Koprivnici?
– Nema govora ni o kakvom opuštanju, još imamo ambicija. Želimo najprije i matematički riješiti pitanje ostanka, a onda imamo priliku pokušati ostvariti što bolji plasman. Zašto bismo se zadovoljili 10. mjestom, kada možemo biti bolje plasirani. U najmanju ruku ostati na 8., ili biti 5. ili 6. U Koprivnicu idemo s ciljem ostati neporaženi. Nikada nismo pobijedili niti remizirali na njihovom travnjaku, pa je i to dodatni motiv srušiti neugodnu tradiciju. Kada smo mogli uzeti bod Dinamu na Maksimiru, zašto ne bismo Slaven Belupu u Koprivnici – kazao je na kraju razgovora Igor Banović