Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Sestra i otac zbog sramote nisu željeli odgovoriti na neka pitanja

25.04.2012. 22:00
Sestra i otac zbog sramote nisu željeli odgovoriti na neka pitanja


Optuženi Mate Kožul jučer se nije pojavio u sudnici Općinskog suda u Zadru jer je iščašio rame. Njegov otac i sestra otklonili su zakonsku mogućnost nesvjedočenja protiv sina i brata, ali na neka pitanja nisu htjeli odgovoriti


Tinu i Suzanu poznajem “iz dvorišta” jer smo susjedi. Tina je plava, a Suzana crna. Javimo se kada se sretnemo i to je to. Ja na znam ništa o njima – odgovarao je na pitanja sutkinje Ane Zrilić, ne koristeći svoju zakonsku blagodat nesvjedočenja, Božo Kožul otac 26-godišnjeg Mate kojem je jučer na Općinskom sudu u Zadru nastavljeno suđenje zbog kaznenog djela – nedopuštene uporabe osobnih podataka.
On se jučer nije pojavio na sudu, a opravdao se liječničkom dokumentacijom kojom dokazuje da je iščašio rame. Unatoč tomu saslušan je njegov otac koji je dalje odgovarao na pitanja i rekao kako mu je “isključen internet kada se to dogodilo”.
– Nemam profil na Facebooku ili Iskrici i nemam e-mail adresu. Znam otvoriti profile. Ne želim odgovoriti na pitanje što je internet bankarstvo. Ne želim to pojašnjavati jer nisam na ispitu na fakultetu. Ne želim odgovoriti što sve sadrži jedan facebook profil jer ne želim sebe izlagati sramoti – na taj je način odgovarao na pitanja Božo Kožul.
Prije oca svjedočila je i Kožulova sestra, Vedrana Vukić koja je, također, potvrdila da Tinu i Suzanu poznaje jer su susjede, a i radile su u kozmetičkom salonu kojeg je ona posjećivala.
– Tina mi je prijateljica preko fejsa. Kući imamo dva računala koja su obiteljska. Na pitanje jesam li otvarala profil na Iskrici ne želim odgovoriti zbog srama. Ne znam je li moj brat otvarao profil na Iskrici- odgovarala je Vedrana Vukić.
Na pitanje sutkinje zna li jesu li njezina majka ili otac otvarali profile na Iskrici, ponovila je kako ne želi odgovoriti na to pitanje zbog sramote.
Mati Kožulu sada suspendiranom zaposleniku gradskog Odjela za financije i istaknutom članu mladeži HDZ-a, sudi se podsjećamo, jer je na dvije društvene mreže, Facebook i Iskricu krajem siječnja prošle godine, otvorio lažne profile na ime svoje dvije poznanice čime im je pričinio niz vrlo ružnih neugodnosti. U njihovo je ime lažno nudio i seksualne usluge, a sve kako bi im se osvetio.
Djevojke su ga zbog toga i prijavile policiji. Na tim je profilima naime, objavio njihove fotografije, adrese stanovanja, brojeve mobitela i kućnog telefona čime je “počinio kazneno djelo nedopuštene uporabe osobnih podataka”.
Dok traje sudski postupak i dok presuda ne bude pravomoćna, suspendiran je s radnog mjesta.
Suđenje se nastavlja sredinom svibnja kada bi mogla biti izrečena i prva presuda u Hrvatskoj – “zbog fejsa”.