Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Šuma za budućnost

25.04.2012. 22:00
Šuma za budućnost


U simboličnoj akciji “Stablo za budućnost” je u pet godina posađeno dvadesetak stabala, tako da se akcija već može nazvati i “Šuma za budućnost”
Dva kestena i  sirijski hibiskus danas su obogatili školsko dvorište u  Perivoju Vladimira Nazora u  još jednoj akciji “Stablo za  budućnost”. Simbolična akcija koju zajedno provode  profesori, učenici i ravnatelj  Prirodoslovno-grafičke škole u okviru Eko dana održava  se već pet godina. U tom  razdoblju je posađeno dvadesetak stabala, tako da je  akcija već nadišla simboličnu razinu. Može se već  nazvati i “Šuma za budućnost”.
– Stabla, to jest šume su  pluća Zemlje i ovom simboličnom gestom želimo pokazati da bi svaki čovjek trebao barem jednom u životu,  ako ne i jednom godišnje  posaditi stablo. Ova zajednička akcija ne ostaje samo  na sadnji stabala, već ih  učenici i profesori održavaju, zalivaju, obrezuju tijekom cijele godine. Svima je  stalo da ona uspijevaju, rekao je Edo Končurat, predsjednik Organizacijskog odbora Eko dana Prirodoslovno-grafičke škole.
U sadnji su sudjelovali  učenici trećih razreda smjerova ekolog, kemičar i grafičar, a svečanu sadnju su  tradicionalno uveličali mališani iz Dječjeg vrtića Galeb, Radost s prigodnim recitacijama i pjesmama.
S donacijom stabala i u  održavanju školarcima uvijek pomaže tvrtka Nasadi.
– Učenici Prirodoslovno-grafičke i Medicinske  škole su jedni od rijetkih koji  imaju volje saditi stabla u  školskom okolišu i u tome im  uvijek rado pomažamo. Oni  su jako dobar primjer drugima, rekla je Mirna Petricioli iz Nasada.