Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Želim i iduće sezone igrati za Donat

25.04.2012. 22:00
Želim i iduće sezone igrati za Donat


Nama je od početka sezone bio cilj ući među četiri najbolje momčadi. Mi smo taj cilj popriličlno glatko ostvarili – kaže Maglić


Stolnotenisači Donata porazom od Dr. Časla u polufinalu doigravanja za prvaka Hrvatske završili su sezonu. Čudo u polufinalu se nije dogodilo i Dr. Časl je s dvije glatke pobjede (4:1, 4:0) završio u finalu.
– I prije polufinalnih dvoboja znalo se tko će biti pobjednik. Rezultat koji se u konačnici dogodio je potpuno realan. Jedino sam u prvom dvoboju uspio svladati njihovog četvrtog igrača Luku Fučeca. No, dalje od toga se nije moglo. Dr. Časl je sigurno najjača momčad koja je ikada igrala u hrvatskom prvenstvu – kazao je Domagoj Maglić, najbolji igrač Donata u ovoj sezoni.
Zagrepčanin u redovima Zadra ne daje prevelike šanse niti sastavu Zagreba u finalu.
– Nemaju igrači Zagreba što tražiti u finalu. Mislim da je ponovo samo jedno pitanje. Hoće li biti 4:0, ili 4:1. Ove sezone liga je jednosmjerna ulica u kojoj se od početka znalo koja momčad će osvojiti titulu prvaka.
Već nekoliko kola prije kraja regularnog dijela Superlige bilo je jasno da će Donat nastupiti u četvrtfinalu. Uspjeli ste relativno lagano stići do četvrtog mjesta koje vam je garantriralo nastup u doigravanju.
– Nama je od početka sezone bio cilj ući među četiri najbolje momčadi. Mi smo taj cilj popriličlno glatko ostvarili. Nismo u niti jednom trenutku “visili” i u niti jednom trenutku nam niti jedan konkurent nije bio prilici oduzeti to mjesto.
Stvorila se i šansa da stignete do trećeg mjesta, ali dubrovački Libertas to ipak nije dopustio. U končanici se ispostavilo da je kiks protiv Transagrama u gostima i poraz u Dubrovniku protiv Libertasa od 4:0 ipak ostavio danak.
– Mi jesmo tu utakmicu kiksali i sada bi mogli pričati “što bi bilo kad bi bilo”, ali eto dogodio nam se taj poraz u trenutku kada je dvoje igrača od prve trojice bilo bolesno. Jednostavno u toj utakmici nismo mogli biti pravi, što je naš suparnik i iskoristio. No, ponavljam, cilj nam nije bio napadati treće mjesto, nego ući u doigravanje.
Ove sezone bili ste najbolji igrač Donata. Skor od 23 pobjede i pet poraza definitivno nije za podcjeniti.
– Zadovljan sam svojim igrama i drago mi je da sam zadržao određenu konstantu koju imam već nekoliko sezona. Sigurno je da ću u idućoj sezoni pokušati biti još bolji.
A iduću sezonu igrat ćete u…?
– Nadam se u Zadru.
Znači Donat je ponovo opcija?
– Definitivno. To mi je i želja. Već smo počeli razgovarati, ali sigurno da je sada na potezu klub.


Zagreb drugi finalist




Mnogo teže nego što su igrači Dr. Časla “riješili” Zadrane, svladali su i igrači Zagreba dubrovački Libertas. Iako su mladi Zagrepčani relativno lagano stigli do druge pozicije u Superiligi i u regularnom dijelu imali samo dva poraza i to oba od Dr. Časla, iskusni dubrovački igrači stvorili su Zagrebu itekako puno problema u polufinalu. No, u konačnici se u finale ipak plasirao sastav Zagreba. U obje utakmice Zagrepčani su slavili s 4:3. U prvoj utakmici s tim rezultatom je Zagreb slavio u Dubrovniku, a posebno je neizvjesna bila druga utakmica. U Majstorici je IVan Zeljko slavio protiv nevena Juzbašića s 3:2 i u konačnici osigurao svojoj momčadi plasman u finale.