Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zlato za Karla Kneževića

Autor: Viktor Bogut

25.04.2013. 22:00
Zlato za Karla Kneževića


Članovi biciklističkih klubova Zadar i Sveti Donat nastupili su na Nagradi Stubičkih Toplica, prvoj Kup utrci za kategorije U-13, U-14 i U-15.
Najbolji rezultat od zadarskih vozača ostvario je Karlo Knežević (Zadar) koji je osvojio prvo mjesto u kategoriji biciklista do 14 godina te upisao prvih 50 bodova za Kup Hrvatske. Od ostalih članova Zadra, koji su nastupili pod vodstvom trenera Ivana Gobina, Nina Dokoza i Tea Šintić su četvrtim i osmim mjestom među početnicima (do 13 godina), također osvojile svoje prve bodove za Kup Hrvatske. Joško Bačić (U-15) bio je 11., Đani Matešić je u kategoriji rekreativaca došao do pobjede, dok je Ivan Gobin među veteranima A bio sedmi.
Kad je riječ o vozačima Svetog Donata najbolji plasman je sedmo mjesto Luke Šepata među A početnicima. U istoj kategoriji Ronaldo Paleka bio je 16. Među kadetima se natjecao Roko Vukić koji je završio na 16. mjestu.
U isto vrijeme ostatak ekipe BK Zadar okušao se na brdsko-biciklističkom maratonu oko Vranskog jezera koji je i ove godine privukao više od 130 sudionika iz cijele Hrvatske. Najbrži među rekreativcima bio je Marin Pejdo (1:06:47), dok je i svih ostalih 15 članova kluba uspješno odvozilo 34,5 km dugu makadamsku stazu oko Vranskog jezera. Ivana Vidov Anić upisala je najbolje žensko vrijeme (1:29:59).