Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Smanjio bi plaću načelnika i vozni park sveo na jedno vozilo

25.04.2017. 22:00
Smanjio bi plaću načelnika i vozni park sveo na jedno vozilo


Krilatica “Dosta! Dolazi vrijeme kada će politika imati drugačije značenje” Friedricha Wilhelma Nietzschea moto je pod kojim u izbornu utrku za načelnika Općine Sukošan ulazi Perica Brkić, kandidat Akcije mladih i nezavisnih Općine Sukošan te Hrvatske narodne stranke – liberalni demokrati.
Kao dugogodišnji zaposlenik u općinskoj tvrtki i društveno aktivan kroz civilno društvo i sport Brkić se upoznao s radom svih općinskih tijela te problemima mještana općine, a posebice mladih, koji se, kako kaže, gomilaju, a ne rješavaju.
– Sukošan mora postati općina jednakih mogućnosti, a ne općina u kojoj se može uspjeti jedino ako imate člansku iskaznicu vladajuće stranke. Mjesni odbori moraju profunkcionirati na način da članovi počnu izvršavati ono za što su izabrani, a iseljavanje mladih ljudi treba zaustaviti i hitno riješiti papirologiju za terene namijenjene mladim obiteljima, poručuje Brkić.
U fokusu njegova djelovanja bit će i postizanje sporazuma s Općinom Sv. Filip i Jakov oko izjednačenja naknada za grobnice, a želi i reorganizirati Općinsku upravu. Brkić smatra kako bi plaća općinskog načelnika trebala biti manja, a mišljenja je i da vozni park općine treba svesti na samo jedno vozilo jer za više, po njegovom mišljenju, nema potrebe. Kao važnu mjeru spominje brigu i skrb o starima i nemoćnima te novčane pomoći koje bi im se isplaćivale ovisno o primanjima, zatim isplate stipendija učenicima i studentima te brigu o braniteljima i skrb o njihovim obiteljima i dignitetu Domovinskog rata.
Brkić, kao bivši, vrlo uspješan sportaš, ističe značaj ulaganja u sport i nužnost povećanja proračuna za sportske klubove.
– Ulaganje u sport je ulaganje u mlade ljude. Sport kao oblik rekreacije jedan je od ključnih čimbenika socijalizacije i odgoja mladih. Općina Sukošan ima zaista puno talentiranih sportaša u koje treba više ulagati te ih poticati na još veće izražavanje njihovih talenata, kaže Brkić dodajući i kako je potrebno osigurati prostor za mlade. Općinski novac, kaže, treba ravnomjerno usmjeriti za razvoj svih mjesta, poboljšati infrastrukturu, izgraditi ceste i nogostupe tamo gdje ih nema. Što se terena za mlade tiče, kaže kako je potrebno što prije izmijeniti aneks ugovora te izgraditi pristupne putove i dovesti priključke za vodu i struju kao preduvjet za gradnju.