Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Modrićev branitelj zatražio izuzeće sutkinje Enke Moković

Autor: Minja Gugić

25.05.2010. 22:00
Modrićev branitelj zatražio izuzeće sutkinje Enke Moković

Foto: Filip BRALA



Ljubo Pavasović Visković danas je poslao zahtjev Županijskom sudu u Zadru u kojem traži izuzeće predsjednice Sudskog vijeća Enke Moković jer je već ranije bila uključena u cijeli slučaj kao članica Izvanraspravnog vijeća koje je odlučivalo o Modrićevom pritvoru
Zbog bolesti “ključnog svjedoka”, ali i zbog toga što je zagrebački odvjetnik Ljubo Pavasović Visković poslao zahtjev u kojem traži izuzeće predsjednice Sudskog vijeća Enke Moković, danasje po drugi put odgođeno suđenje kojeg su inače, novinari sa zanimanjem čekali. Riječ je o suđenju protiv Josipa Modrića (31) i Frana Olujića (33) zbog droge.
Naime, branitelj optuženog Modrića, zahtjev kojeg je uputio Županijskom sudu u Zadru, obrazložio je činjenicom da je sutkinja Moković već bila u Izvanraspravnom vijeću toga suda koje je odlučivalo o ukidanju pritvora za Josipa Modrića, a nakon što je on bio uhićen i smješten iza rešetaka Istražnog centra dok se ne završi istraga.
Ljubo Pavasović Visković stoga smatra kako sutkinja Moković zbog te svoje ranije involviranosti u cijeli slučaj, ne može predsjedati Sudskim vijećem.
Sutkinja Moković se sada pismenim putem treba očitovati o zahtjevu Modrićevog branitelja, a onda će o tome sljedećih dana odlučiti predsjednik Županijskog suda u Zadru, Antun Klišmanić.
I prva rasprava u suđenju protiv bivšeg nogometaša Nogometnog kluba Zadar Josipa Modrića i mladog odvjetnika Frana Olujića, sina poznatog zagrebačkog odvjetnika Željka Olujića, također je bila odgođena zbog Modrićeve viroze.
Sada treba pričekati odluku Antuna Klišmanića, a suđenje će se, kako smo saznali, najvjerojatnije nastaviti tek krajem lipnja što dvojici optuženih zasigurno neće smetati jer se brane sa slobode.
Josip Modrić se, podsjećamo, optužnicom zadarskog tužiteljstva tereti za “dilanje”, a Fran Olujić za posjed sedam grama kokaina.
Cijela se “priča” dogodila 28. srpnja prošle godine oko 22 sata, na Liburnskoj obali u Zadru. Josip Modrić je optužen da je na trajektnom pristaništu izašao iz svog bmw-a i prišao Franu Olujiću te mu prodao nešto više od sedam grama kokaina pakiranog u jednu bijelu, plastičnu vrećicu.
Fran Olujić je optužen da je drogu kupio, a policajci su ga uhvatili na trajektu s vrećicom i kokainom.
Za razliku od Frana Olujića koji se nakon uhićenja i privođenja kod istražnog suca branio šutnjom, Modrić je iznio svoju obranu.
On je kako saznajemo, rekao da je povremeni konzument kokaina te da je nekoliko dana prije nego što je uhićen kupio deset grama za svoje potrebe. Toga dana išao je na tulum u Preko, a sa sobom je uzeo dio kupljene droge. Kad je išao kupiti karte za trajekt primjetio je policajce u civilu koje je prepoznao.
U svojoj je obrani tada istražnom sucu pojasnio kako se uspaničio zbog droge koju je imao, a onda je u masi ljudi primjetio Frana Olujića kojeg poznaje od ranije, pa mu je prišao, pozdravio se s njim i bez njegovog znanja stavio mu vrećicu s drogom u džep hlača, misleći da to nitko ne vidi.
S Olujićem se samo pozdravio, a drogu mu je stavio u džep “jer je on odvjetnik, pa je zbog toga mislio da nikome neće biti sumnjiv”.
I dok je Josip Modrić nakon uhićenja proveo neko vrijeme u pritvoru, Olujić junior je nakon saslušanja bio odmah pušten da se brani sa slobode.
Iako se očekivalo da će ga braniti otac, Fran Olujić je za svoga odvjetnika izabrao Ivana Lovrića, odvjetnika iz Zagreba.