Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Rukomet će se igrati i dogodine

Autor: Andrija Prović

25.05.2010. 22:00
Rukomet će se igrati i dogodine


Svaka nova godina znači i novu priliku. Naravno, pod uvjetom da se dobro usvoje ovosezonske lekcije
Završila su natjecanja u Prvoj rukometnoj ligi. Po mnogima, zanimljivijem prvenstvu od elitnog razreda hrvatskog rukometa. Posljednje kolo samo je donijelo potvrdu onoga što je bilo gotovo sigurno i prije 26. kruga – Gorica i Arena postali su novi premijerligaši, dok su rukometaši iz Mocira ostali na jedan, odnosno dva boda zaostatka za vodećim dvojcem. U zadarskom je taboru tinjala slabašna nada da bi se u posljednji trenutak nešto moglo promijeniti, no kako je Roko Paleka, njihov dojučerašnji strateg, ove sezone u nekoliko navrata ponavljao: “Kada ne iskoristiš brojne prilike, na kraju ti i sreća okrene leđa”. Iluzorno je bilo očekivati da će Arena, koja u proljetnom dijelu ne zna za poraz, posrnuti u srazu sa Županjom, a još više da bi Prelog mogao iznenaditi vodeći sastav iz Velike Gorice. Sumnje oko drugog putnika u Premijer ligu tako su najprije odagnali Puljani kojima je 34:28 bilo dovoljno za zasluženo slavlje, a Gorica je s rekordnih 28 razlike (48:20) ispratila Prelog. I tu je kraj priči o Premijer ligi, barem iz zadarske perspektive. Barem za ovu godinu.
A do kraja priče stigao je i Roko Paleka. Možda je njegova odluka o napuštanju klupe samo dva dana nakon posljednje ovosezonske utakmice nekima bila ishitrena, nekima pak izgleda kao bijeg nakon neuspjeha, no mladi je stručnjak samo potvrdio ono što se šuškalo unatrag mjesec dana. U njegovom slučaju nije se radilo o treneru-plaćeniku koji je stigao u Mocire pobrati novac i slavu. U sedam i pol godina karijere Paleka je bio više od samo trenera, posebno u minuloj sezoni. Od skauta, psihologa, čovjeka koji se brinuo za brojne tehničke stvari… Iz tih razloga izjava “umorio sam se od rukometa” drži vodu, a nije tek alibi nakon neispunjenog cilja. Šteta za Zadar Slad, no rukomet će se u Mocirama igrati i dogodine, s ili bez Roka Paleke. A svaka nova godina znači i novu priliku. Naravno, pod uvjetom da se dobro usvoje ovosezonske lekcije.


 ODLAZI I POMOĆNI TRENER


Nakon Roka Paleke, odlazak s klupe Zadar Slada najavio je i Frane Kardum, dosadašnji pomoćni trener Zadar Slada. Kako kaže, razlog su brojne privatne obveze. Kardum i dalje ostaje raditi s mlađim uzrastima.