Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Kalmeta: Neću biti potpredsjednik Sabora

25.05.2012. 22:00
Kalmeta: Neću biti potpredsjednik Sabora


Božidar Kalmeta, potpredsjednik HDZ-a, za Zadarski list odbacio je medijske špekulacije kako će umjesto Jadranke Kosor i Vladimira Šeksa biti jedan od potpredsjednika Hrvatskog sabora.
– Ne dolazi u obzir, ništa ne znam o tome. Štoviše, sasvim sam siguran kako neću biti na toj funkciji. O tome nismo ništa razgovarali, to su tek medijska nagađanja. Neću biti potpredsjednik Hrvatskog sabora, poručio je prvi čovjek zadarskog HDZ-a Kalmeta neposredno nakon sjednice Središnjeg odbora HDZ-a.
– O tome ne razmišljam, zadovoljan sam pozicijom potpredsjednika stranke koja je potvrđena na nedjeljnom 15. općem saboru, kaže Kalmeta.
Na pitanje je li očekivao da Jadranka Kosor i Vladimir Šest stave mandat na raspolaganje, Kalmeta je rekao kako je to “stvar procjene svakoga ponaosob”.
– To su procjene Kosor i Šeksa hoće li ili neće staviti svoj mandat na raspolaganje. Zaista ne mogu govoriti u njihovo ime. Netko bi stavio na raspolaganje, netko ne bi, odgovorio je Kalmeta dodajući kako ni Klub zastupnika nije donio odluku o potpredsjedničkim mjestima u Hrvatskom saboru, na kojima trenutačno sjede Kosor i Šeks, već će o tome odlučivati Predsjedništvo HDZ-a.
– Na sjednici Predsjedništva stranke je odlučeno da će HDZ krenuti stvarati vladu u sjeni, dok je rasprava o ostanku ili odlasku Jadranke Kosor i Vladimira Šeksa na mjestima potpredsjednika Sabora odgođena za jednu od idućih sjednica, rekao je.