Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Put Broda bez imperativa

25.05.2012. 22:00
Put Broda bez imperativa


Kraj uspješne 2011./12. sezone, u kojoj su izborile epitet najuvjerljivije ekipe u Dalmaciji i držanu završnicu, kadetkinje Ženskog košarkaškog kluba Zadar dočekat će u Slavonskom Brodu. Igračice Šime Vidakovića zajedno će s predstavnicama Trešnjevke, Novog Zagreba i domaćina Broda na Savi ovog vikenda konkurirati za titulu prvakinja Hrvatske. Na putu do završnog turnira PH uzdanice kluba s Višnjika premašile su očekivanja i prometnule se u sastav koji je jedno od najugodnijih iznenađenja u mlađim kategorijama hrvatske ženske košarke, no mogu li otići još korak ili dva dalje?
– Sam plasman na završnicu veliki je doseg. Zato u Slavonski Brod odlazimo bez imperativa: idemo se nadigravati i dati sve od sebe, a ako osvojimo jedno od odličja – tim bolje – naglašava Šime Vidaković, trener perspektivne zadarske generacije.
Suparnik u polufinalu “bijelo-plavima” bit će Trešnjevka, ekipa koja je po dosadašnjim rezultatima najizgledniji kandidat za zlato.
– Bit će jako teško osigurati finale. Trešnjevka je ove godine bila bolja od Novog Zagreba, a Novi Zagreb je prvim mjestom i uvjerljivim nastupom na poluzavršnici u Zadru pokazao koliko je kvalitetan. Kao što sam rekao, dat ćemo sve od sebe i pokušati iznenaditi. Ako ne uspijemo, drugu priliku ćemo imati u utakmici za treće mjesto – dodaje Vidaković.
A u utakmici za trećem mjesto, ako je suditi po prognozama, Zadranke bi se mogle ogledati s domaćicama turnira.
– Moram priznati da nam je Brod relativna nepoznanica, no dogodi li se taj susret mi smo ionako ti koji odlučuju o svojoj sudbini. Iako smo već postigli maksimum, nastojat ćemo još jednom nadmašiti očekivanja te se kući vratiti s medaljom – podvukao je strateg Zadra.
Popne li se Vidakovićeva ekipa na postolje, bit će deveto odličje Zadra u mlađim kategorijama osvojeno u posljednjih osam sezona.
Subota, polufinale: Brod na Savi – Novi Zagreb (16 sati), Trešnjevka – Zadar (18); nedjelja: za 3. mjesto (12); finale (14).


Kadetkinje Zadra


Ella Anić – Ivičić, Ivona Kovačević, Mia Milovac, Donata Dunatov, Sara Frakin, Marta Erslan, Vivien Dražević, Matea Kurtin, Petra Pavičić, Marta Radovčić, Nicol Dražević. Trener: Šime Vidaković. Pomoćna trenerica: Marija Mazija.