Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

NAKON MAJSTORICE Nazoru istječe ugovor, zadarski novinari ignorirali Mulaomerovića

25.05.2016. 22:00
NAKON MAJSTORICE Nazoru istječe ugovor, zadarski novinari ignorirali Mulaomerovića


“Čestitam Ciboni na pobjedi i želim joj uspjeh i svu sportsku sreću u finalu”, kazao je Ante Nazor nakon poraza u posljednjoj utakmici sezone.
Je li ona i posljednja za splitskog trenera na klupi Zadra?
– Ugovor mi istječe 1. lipnja. Vidjet ćemo.
Je li otvorena opcija da ostanete u Zadru?
– Da.
Vratimo se na majstoricu polufinala s Cibonom.
– Došli smo u Zagreb odigrati kvalitetnu utakmicu i pobijediti. Znali smo da će protivnik biti malo nervozan, što se i očitovalo u prvoj četvrtini kroz slab postotak šuta. Mi smo pohvatali konce svoje igre, ali da bi ih zadržali, trebali smo uložiti dodatan napor. Napad nam nije bio toliki problem koliko obrana. Iskustvom, prvenstveno Hukića, Cibona je već u prvom dijelu preokrenula susret u svoju korist, a u drugom poluvremenu je ekstra kvaliteta Florencea bila presudna da mirno privedu utakmicu kraju.
Atmosfera?
– Puno bolja nego u prvoj utakmici polufinala. U takvoj atmosferi igrači imaju dodatan naboj i sportsku drskost i zato nismo odustali od borbe do kraja utakmice, što je bio slučaj u prvom dvoboju. To je ključ, da borbenošću i kvalitetom vratimo ljude na tribine – rekao je Nazor.
Ovaj put na stranicama Zadarskog lista nećete moći pročitati izjavu Damira Mulaomerovića nakon treće utakmice polufinala doigravanja prvenstva Hrvatske. Razlog? Zadarski su novinari na press konferenciji u Zagrebu ignorirali trenera Cibone, izišavši iz prostorije prije nego li je on počeo svoje izlaganje. Bio je to simboličan odgovor na ponašanje Mulaomerovića nakon druge utakmice u Zadru, kada je izvrijeđao mnoge, između ostalih  i novinare, koji mu u životu nisu napravili baš ništa nažao. Dapače, upravo je s ovih stranica nekoliko dana ranije “vrištao” naslov: “Hvala Cibono”, uz pohvale Zagrepčanima za sportski pristup u Rijeci. Kako Mulaomerovićeva isprika zadarskim novinarima nije stigla, nije bilo razloga ni da se posvećuje posebna pozornost njegovom viđenju utakmice u Zagrebu.
Opširnije u sutrašnjem tiskanom izdanju Zadarskog lista