Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Tomislav Dražović u Zaboku

Autor: Viktor Bogut

25.06.2008. 22:00
Tomislav Dražović u Zaboku


Nije jednostavno ovih dana čelnim ljudima Borik-Puntamike sastavljati momčad za iduću sezonu. Za sada još nema niti naznaka o izgledu rostera Puntamičana, na repertoaru su samo odlasci.
Ante Đugum se odmah nakon završetka sezone vratio u Zadar, a sada je otišao i prvi organizator igre Tomislav Dražović, koji će karijeru nastaviti u Zaboku, klub za koji je prošle (a možda i iduće) sezone nastupao Ive Ivanov. Na taj način je Borik ostao bez važnog igrača, koji je posljednje tri godine igrao u zelenom dresu.
Dražović je u prvoj sezoni bio pravo osvježenje, kada je kao junior Zadra došao na posudbu. Tihomir Bujan ga je često koristio u trećoj četvrtini, kada je Dražović svojom čvrstoćom u obrani vršio veliki pritisak nad protivničkim organizatorima igre. U posljednje dvije sezone dobivao je sve više i više prilika te se razvio u standardnog igrača.
Zasigurno će odlazak Dražovića biti veliki problem Boriku, a što će biti s ostatkom momčadi, vidjet će se kroz idućih nekoliko tjedana. Za sada je dogovor oko ostanka postignut s Mirom Dundovom, Markom Žoržom, Ivicom Grugurovićem, Antom Devićem te Marinom Jurjevićem, a sigurno je da će se momčadi i priključiti nekoliko juniora. Trenutno je upitan status Ive Pavića, Antonija Bilića te Ivana Čulara, a čeka se i dogovor sa Zadrom, koji bi Boriku mogao posuditi nekoliko igrača. Ukoliko se uspije postignut dogovor s Pavićem, Čularom i Bilićem, momčad bi, uz nekoliko pojačanja, mogla zadržati kvalitetu. No, u slučaju novih odlazaka, jasno je da će uprava i stručni stožer trebati se dobro pomučiti ukoliko misle biti konkurentni ostatku lige.