Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Donatu pristupio 22. igrač svijeta

Autor: Viktor Bogut

25.06.2009. 22:00
Donatu pristupio 22. igrač svijeta


Za Donat je potpisao reprezentativac Hong Konga Tianyi Jiang, dvadeset drugi igrač na svjetskoj rang ljestvici


Tianyi Jiang. Reprezentativac Hong Konga. Na svjetskoj rang listi trenutačno drži 22. mjesto. Do prije nekoliko sati bilo je nevjerojatno pomisliti da bi jedan takav stolnotenisač uopće došao na trening u Zadar. No, nekoliko sati prije isteka prijelaznog roka on je potpisao ugovor za zadarski Donat te će iduće sezone nositi dres hrvatskog viceprvaka. Tako će se u prvoj momčadi Donata u idućoj sezoni naći Tianyi Jiang, Davor Karlović, Tomislav Kolarek i Stipe Josipović. Tako će trener Denis Karlović u odnosu na prošlosezonsku momčad imati samo Davora Karlovića, dok će ostatak momčadi činiti novopridošli igrači.
– Uspio sam dogovoriti pristupanje Tianyia Jianga za naš klub. On je potpisao ugovor, no vjerojatno ga nećemo koristiti sve do doigravanja – objašnjava zadarski starteg. Takva opcija je i najrealnija. Teško je vjerovati da bi Donat mogao financirati dolazak hongkoškog igrača tijekom cijele sezone, a objektivno i bez njega Zadrani ne bi trebali imati problema da uđu u doigravanje.
Ipak, postavlja se pitanje radi čega je Jiang uopće odabrao Zadar i to kraj sezone, umjesto nekog jačeg kluba iz atraktivnije lige.
– Kao što sam napomenuo, uspio sam dogovoriti ovaj transfer. Nije bilo jednostavno. No, Tianyi neće igrati niti za jedan drugi klub ove sezone, iako će nama pristupiti tek u završnici. Njemu će ova sezona biti vrlo važna u smislu priprema za svjetsko prvenstvo, a nastupit će na niz jakih turnira. Na kraju će se priključiti nama. Ne treba niti spominjati što znači dolazak ovako jakog igrača u Zadar.
S novim pojačanjem Donat će ponovno biti izrazito jaka momčad i možda prvi put u jednakoj mjeri sa Zagrebom, ali i s ostalim pojačanim klubovima favorit za osvajanje titule.
– Prijelazni rok je tek završio i sada treba vidjeti kako će izgledati koja momčad. No, s ovim rosterom vjerujem da ćemo mi i Zagreb imati jednake šanse za osvajanje titule prvaka Hrvatske – ističe Karlović.