Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Lopov ukrao tonu bakra

Autor: Minja Gugić

25.06.2010. 22:00
Lopov ukrao tonu bakra


Iz nezaključane kuće u Bibinjama, lopov je ukrao iz novčanika nekoliko tisuća kuna, a iz otključanog automobila ispred Interspara ukradena su dva mobitela
Oko 20 tisuća kuna štete pričinio je poduzeću “Luka Zadar” nepoznati razbojnik koji je, kako pretpostavljaju u policiji, najvjerojatnije u vremenskom razdoblju od 22. do 24. ovog mjeseca na Gaženičkoj cesti bb u Zadru, presjekao te ukrao 250 metara električnog kabela.
Protiv nepoznatog počinitelja slijedi kaznena prijava zbog krađe.U istom vremenskom razdoblju u Zrmanjskoj ulici u Zadru, nepoznati je počinitelj provalio u tovarni prostor kamiona slovenskih registarskih oznaka te je odnio dvije sjedeće garniture u vlasništvu poduzeća “Buba” d.o.o. iz Zadra. Garniture su koštale oko četiri tisuće kuna.
I u mjestu Crljenik, u isto vrijeme, provaljeno je u ograđeno dvorište trafostanice u vlasništvu HEP-a Šibenik gdje je netko nepoznat rastavio pričuvni transformator iz kojeg je ukrao oko tisuću kilograma bakra. U ovom je slučaju šteta oko 100 tisuća kuna.
U vremenskom razdoblju od 12. do 24. ovog mjeseca u ulici Kralja Dmitra Zvonimira u Benkovcu, lopov je provalio u prostorije Autoškole “Donat” odakle je odnio centralnu jedinicu računala i video projektor. Stvari su bile vrijedne devet tisuća kuna. Bicikl marke “treck” ukraden je u četvrtak ispred ulaza u zgradu u ulici Tomislava Ivčića u Zadru. Bicikl je bio u vlasništvu 44-godišnjeg Zadranina koji je krađu prijavio policiji i štetu procijenio na tri tisuće kuna. I na parkiralištu Trgovinskog centra “Interspar” u Zadru, nepoznati je počinitelj u četvrtak ukrao dva mobitela iz automobila 32-godišnjakinje kojeg je ona nepažnjom ostavila otključanog na parkiralištu. Štetu je procijenila na tri tisuće kuna. Tijekom noći s utorka na srijedu u Zrinsko-frankopanskoj ulici u Zadru, nepoznati je počinitelj provalio u trgovinu Toni te je odnio novac i cigarete u sveukupnoj vrijednosti od oko 13 tisuća kuna.
U Bibinjama je nepoznati počinitelj ušao u otvorenu, nezaključanu obiteljsku kuću u vlasništvu 41-godišnjaka te je iz novčanika ukrao nekoliko tisuća kuna.
U četvrtak poslijepodne, policajaci su zaprimili dojavu da su u Splitskoj ulici u Biogradu prekinuta dva i oštećen jedan telefonski kabel.
Očevidom je potom utvrđeno da je 21-godišnjak upravljajući radnim strojem, dok je vršio zemljane radove, pokidao i oštetio te kablove čime je bez telefonskih usluga ostalo nekoliko mjesta u okolici Biograda.
Materijalna šteta se procjenjuje na oko 25 tisuća kuna. Protiv 21-godišnjaka je podnesena kaznena prijava jer je počinio kazneno djelo uništenja i oštećenja javnih uređaja.